Рагу з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасне легке блюдо для тих, хто поститься або тих, що худнуть. Підходить для дитячого харчування. Можна приготувати як в мультиварці, так і в казані, або сковороді з високими бортами.
Рагу з квасолею приготувати можна не тільки в овочевий сезон, але і взимку, використовуючи свіжоморожені овочі. Всі овочі треба нарізати, викласти в сковороду або казан і тушкувати в томатному соку на повільному вогні.
- Квасоля - 150 грам (стручкова свіжа або заморожена, бобова квасоля відварна або консервована)
- Картопля - 5 штук (середньої величини)
- Цибулина - 1 штука (велика)
- Перець болгарський - 1-2 штук
- Сік томатний - 200 мілілітрів
- Масло рослинне - 25 мілілітрів
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Зелень - За смаком (свіжа або сушена)

1. Приготуйте продукти. Частина продуктів у мене заморожена, їх розморожувати не потрібно.

2. Квасоля поріжте на шматочки. В рагу з квасолею можна використовувати кілька видів квасолі: стручкову свіжу або свіжоморожену, квасоля відварну або консервовану.

3. Цибуля ріпчаста порізати кубиками.

4. Картоплю очистити, помити, порізати кубиками.

5. Складаємо все овочі в глибоку сковороду, каструлю або казан. Соліть й перчимо до смаку. Полийте рослинним маслом.

6. Влийте томатний сік. Овочева суміш готова для гасіння. Якщо використовується мультиварка, то встановлюємо чашу в машину і вибираємо режим "гасіння", час 40 хвилин. Якщо готуєте в сковороді або казані, то доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і млоїте на дуже повільному вогні 35 хвилин під кришкою.

7. Рагу з квасолею готове. Подрібнену зелень додайте в уже готову страву при подачі. Приємного!