Рецепт Рагу з квасолею фото

Рагу з квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Дієтичне харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, Для дітей
Гарячі страви, Рагу

Прекрасне легке блюдо для тих, хто поститься або тих, що худнуть. Підходить для дитячого харчування. Можна приготувати як в мультиварці, так і в казані, або сковороді з високими бортами.

Рагу з квасолею приготувати можна не тільки в овочевий сезон, але і взимку, використовуючи свіжоморожені овочі. Всі овочі треба нарізати, викласти в сковороду або казан і тушкувати в томатному соку на повільному вогні.

  • Квасоля - 150 грам (стручкова свіжа або заморожена, бобова квасоля відварна або консервована)
  • Картопля - 5 штук (середньої величини)
  • Цибулина - 1 штука (велика)
  • Перець болгарський - 1-2 штук
  • Сік томатний - 200 мілілітрів
  • Масло рослинне - 25 мілілітрів
  • Сіль, чорний перець - За смаком
  • Зелень - За смаком (свіжа або сушена)
рагу з квасолею - фото крок 1
1. Приготуйте продукти. Частина продуктів у мене заморожена, їх розморожувати не потрібно.
рагу з квасолею - фото крок 2
2. Квасоля поріжте на шматочки. В рагу з квасолею можна використовувати кілька видів квасолі: стручкову свіжу або свіжоморожену, квасоля відварну або консервовану.
рагу з квасолею - фото крок 3
3. Цибуля ріпчаста порізати кубиками.
рагу з квасолею - фото крок 4
4. Картоплю очистити, помити, порізати кубиками.
рагу з квасолею - фото крок 5
5. Складаємо все овочі в глибоку сковороду, каструлю або казан. Соліть й перчимо до смаку. Полийте рослинним маслом.
рагу з квасолею - фото крок 6
6. Влийте томатний сік. Овочева суміш готова для гасіння. Якщо використовується мультиварка, то встановлюємо чашу в машину і вибираємо режим "гасіння", час 40 хвилин. Якщо готуєте в сковороді або казані, то доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і млоїте на дуже повільному вогні 35 хвилин під кришкою.
рагу з квасолею - фото крок 7
7. Рагу з квасолею готове. Подрібнену зелень додайте в уже готову страву при подачі. Приємного!

Схожі рецепти