Овочеве рагу з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Таке овочеве рагу з квасолею може бути самостійною стравою, а може виступати в якості гарніру. Це пісне, але в той же час дуже смачне і ситне блюдо, яке їдять із задоволенням і діти.
У цьому рецепті я детально розповідаю, як приготувати овочеве рагу з квасолею, яке можна готувати у вигляді самостійного блюда, а можна у вигляді гарніру до основної страви. Подається овочеве рагу з квасолею в гарячому і навіть в холодному вигляді.
- Червона квасоля - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
- Вершкове масло - 30 грам
- Крем - 40 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
- Томатна паста чи кетчуп - 3 Ст. Ложки

1. Ця страва я завжди готую на пісний стіл, і виходить воно дуже смачним. Квасоля можна брати консервовану (так швидше), але краще сиру.

2. Квасоля попередньо потрібно замочити на пару годин. Якщо є можливість, залиште її на ніч.

3. Відваріть квасоля до готовності, після чого відкиньте на друшляк і додайте вершкове масло. Потім поверніть в каструлю, додайте пару столових ложок води і тушкуйте на дуже слабкому вогні близько 5 хвилин.

4. Додаємо томатну пасту або кетчуп і дрібно рубаний часник.

5. Окремо припускаємо цибулю та моркву, після чого також додаємо до квасолі.

6. Додаємо сметану і зелень, після чого солимо і приправляємо до смаку і тушкуємо близько 10 хвилин.

7. Коли вся зайва рідина випарується, наше овочеве рагу з квасолею готове. У цю страву можна додавати помідори, кабачок і будь-які інші овочі, які поєднуються з квасолею.