Птіфури
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Цей французький десерт може виглядати по-різному. Основа його - пісочне або бісквітне тісто з кремом і глазур'ю. Зараз я розповім, як приготувати птіфури. Любителям солодощів присвячується!
Опис приготування:
Печиво або тістечка птіфури родом з Франції. Це вишукані солодощі, які подають до чаю або кави не для того, щоб наїстися, а лише в якості міні-закуски. Їх готують з різного виду тесту, як правило, пісочного або бісквітного. Птіфури надзвичайно ніжні і вишукані. Вони чудово підійдуть для чинного чаювання в високому суспільстві.
- Яйця - 10 штук
- Вершкове масло - 300 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 60 грам
- Крохмаль - 60 грам
- Помадка - 400 грам
- Джем (абрикосовий) - 200 грам
- Ром - 20 мілілітрів (по бажанню)
- Паличка ванілі - За смаком
- Цедра лимону - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
Відокремлюємо білки від жовтків. Для бісквітного тіста нам знадобиться 6 білків і 5 жовтків. Збиваємо білки з 50 грамами цукру до стійкої повітряної піни. Просіваємо крохмаль і додаємо поступово в білкову масу, не перестаючи збивати.
Тепер беремо відокремлені 5 жовтків і розтираємо їх приблизно з 20 грамами цукру. Кладемо лимонну цедру і щіпку солі. Збиваємо. Перекладаємо жовтки до білків. Просіваємо борошно і додаємо в масу. Обережно перемішуємо лопаткою.
Отже, у нас вийшло ніжне, досить рідке, biskvitnoe тісто. Тепер його слід обережно розмістити на пергаментному папері. Для цих цілей у мене є спеціальний кондитерський мішок. Накладаю в нього тісто і відвалів його на деко з папером, роблячи відстані між печивом.
Ставимо деко з печивом в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. А поки приготуємо крем. Вершкове масло, витримане при кімнатній температурі, викладаємо в миску. Насипаємо терту ваніль або ванілін з пакетика. Збиваємо масло міксером. Razbivaem 2 яйця і з'єднуємо їх з рештою двома жовтками. Ставимо миску на водяну баню. Збиваємо яйця з 180 грамами цукру протягом 5 хвилин. Знімаємо з плити і збиваємо ще 2 хвилини. Потім з'єднуємо збиті яйця зі збитим маслом і знову збиваємо міксером.
Готове бісквітне печиво від'єднуємо від паперу. Перекладаємо остуджений крем в кондитерський мішок. Видавлюємо крем на одне печиво і накриваємо його іншим. Ставимо в холодильник для застигання.
Delaem варення. Я взяла джем з абрикосів і нагріла його до рідкого стану. Додала трохи рому і вийшло те, що потрібно. За допомогою пензлика я змастила кожне тістечко конфитюром. Після чого тістечко слід покрити глазур'ю. Її можна зробити самостійно. Для цього змішайте цукрову пудру з рештою білками і збийте міксером. Можна додати сік лимона за бажанням. Заливаємо глазур'ю наші тістечка.
Тістечком даємо застигнути. Ще я вирішила їх прикрасити за допомогою залишилася глазурі. Додала в неї трохи цукрової пудри і дрібку какао. За допомогою кондитерського мішка зробила зверху такі ось візерунки. Ну прям ресторанний десерт вийшов! Можна дивувати гостей!