Пшеничний батон
(покроковий рецепт з фото)
Хліб необхідний на кухні кожен день в якості доповнення до перших страв або як основа для бутербродів, тому раджу дізнатися, як приготувати пшеничний батон з тіста на пшеничного заквасці.
Хрустка скоринка, апетитний аромат і повітряний м'якуш цього хліба не залишать байдужим нікого! Найкраще подавати пшеничний батон до перших страв або склянці молока з вершковим маслом, так його смак повністю відкривається і підкреслює основне блюдо. Його можна готувати кожен день, тісто на пшеничній заквасці дуже корисне, воно позитивно діє на організм. Батон дуже ситний, але раджу відразу готувати дві булки, він розлітається на "ура" .
- Тісто на пшеничного заквасці - 800 грам
- Пшеничний стартер - 50 грам
- Вода кімнатної температури - 570 грам(200 г в закваску, 370 г в тісто)
- Біла пшеничне борошно - 800 грам(200 г в закваску, 600 г в тісто)
- Цільнозерновий пшеничне борошно - 200 грам
- Дріжджі (опара) - 450 грам
- Оливкова олія - 40 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Міцний чай - 1-2 Ст. Ложок
- Кмин, кунжут або вівсяні висівки - 1-2 Ст. Ложок
1. Приготуйте закваску: воду змішайте з закваскою-стартером, добре перемішайте. Додайте борошно і знову добре перемішайте. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
2. Розведіть закваску водою і перелийте в миску тістоміса. Додайте сіль, цукор, оливкова олія, просіяне пшеничне борошно вищого сорту і цельнозерновую борошно. Вимісити тісто протягом 5 хвилин на другій швидкості.
3. Округлите тісто і перекладіть в змащену олією миску. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3-4 годину. Через півтори години обомніте тісто, взявши його за один край, максимально розтягнувши його і служив до протилежної сторони миски.
4. Повторіть розтягування по колу, після чого переверніть тісто, вирівняйте його поверхню і залиште під плівкою до кінця вистоювання. Викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню.
5. Зберіть краю до середини, переверніть і накрийте кришкою. Залиште для відпочинку на 15-20 хвилин. Розкачайте тісто в прямокутний пласт. Половину тіста скачайте в щільний рулет.
6. Другу половину тіста розріжте на тонкі смуги, dorezaya не кінець тесту. До кінця скачайте рулет і перемістіть його на пергамент. Разом з пергаментом перекладіть тісто в кошик, накрийте плівкою і залиште на расстойку на 1 час.
7. Перед випічкою змастіть батон чаєм і посипте кмином. Випікайте хліб 35 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Повністю остудіть хліб на решітці. Смачного!