Рецепт Пшеничний коржик фото

Пшеничний коржик
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На полуденок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ви хочете приготувати самостійно хліб, то спробуйте для початку спекти хлібні коржі з пшеничного борошна. Вони обов'язково вийдуть дуже смачними. Чудово підійдуть для гарячих страв, супів.

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати пшеничну корж, то цей рецепт вам стане в нагоді. У ньому покроково описаний рецепт приготування цього смачного страви, яке може повністю замінити вам магазинний хліб.

  • Борошно пшеничне - 1000 грам
  • Дріжджі - 10 грам
  • Вода - 500 грам
  • Сіль - 20 грам
  • Кефір - 50 грам
  • Кунжут - 2 Ст. Ложки
пшеничний коржик - фото крок 1
В окрему миску просійте борошно, щоб та наситилася киснем, умішайте в неї дріжджі. У воді розчиніть сіль, влийте її в борошно, замісіть гладке і еластичне тісто.
пшеничний коржик - фото крок 2
Тісто скачайте в кульку і покладіть на блюдо. Накрийте його харчовою плівкою або чистим поліетиленовим пакетом. Залиште тісто підніматися на кілька годин в теплому місці. Воно повинно збільшитися мінімум в два рази.
пшеничний коржик - фото крок 3
Коли тісто гарненько підніметься, викладіть його на робочу поверхню, щедро присипану борошном. Розділіть грудку спочатку на дві рівні частини, а потім кожну з двох ще навпіл.
пшеничний коржик - фото крок 4
Кожен шматочок розкачайте в коржик діаметром близько двадцяти сантиметрів і товщиною в один-два сантиметри. Викладіть коржі на будь-яку зручну поверхню, накрийте їх плівкою і дайте постояти, щоб тісто знову піднялося.
пшеничний коржик - фото крок 5
Коли коржі піднімуться, зробіть в центрі кожної поглиблення за допомогою звичайної харчової вилки. Змастіть коржі кефіром, присипте насінням кунжуту. Викладіть на деко і випікайте при температурі двісті двадцять градусів двадцять хвилин.

Схожі рецепти