Пряні кекси
(покроковий рецепт з фото)
Якщо влітку на піку популярності ягідні пироги, то взимку це звичайно ароматна пряна випічка! Пропоную вашій увазі пишні, смачні кекси з яблуками, імбиром, корицею і мускатним горіхом.
Якщо прикрасити такі кекси кольоровою глазур'ю або шоколадом, то їх цілком можна подати на святковий стіл! Із зазначеного набору інгредієнтів у мене вийшло 16 порційних кексів. Але можна спекти і один великий кекс, тоді збільште час випікання, орієнтуючись на готовність по дерев'яній шпазі. А як приготувати пряні кекси, запрошую подивитися в покроковому рецепті.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Масло рослинне - 150 мілілітрів (без запаху)
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 150 грам
- Крем - 50 грам
- Розпушувач тіста - 10 грам
- Імбир сухий - 1, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Яблуко - 2-3 штук
- Крупа манна - 40 грам
Підготуйте всі основні інгредієнти.
Борошно просійте з розпушувачем, додайте всі спеції і перемішайте.
Яйця збийте з цукром, потім збиваючи, потроху вливайте олію. Збивайте до розчинення цукру. Повинна вийти легка повітряна маса.
У суху масу додайте половину масляної суміші і сметану. Розмішайте ложкою.
Потім додайте решту масу і розмішайте до однорідності. Сильно вимішувати не потрібно.
Яблука помийте, очистіть від серцевини і шкірки. Наріжте невеликими шматочками і перемішайте з манкою.
Додайте яблука в тісто, перемішайте. Розкладіть тісто в порційні форми. Силіконові я нічим не змащую, металеві можна змастити олією.
Випікайте кекси 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Потім вимкніть духовку і залиште їх там на 7-10 хвилин.
Пряні кекси готові! Від них витає чарівний аромат, тому можуть зникати прямо з формочок Посипте остиглі кекси цукровою пудрою і подавайте до столу!
Приємного чаювання!