Рецепт Простий торт «Чорний ліс» фото

Простий торт «Чорний ліс»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто, Ягоди, Бісквітне тісто, Вишня
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Вагітним і годуючим
На святковий стіл, День народження
Випічка, Солодке, Торти

Легкий, повітряний торт з шоколадного бісквіту, збитих вершків і вишні. Я хочу вам запропонувати рецепт, як приготувати простий торт "чорний ліс" або Шварцвальдовскій торт (чорний лісовий торт).

Це не класичний рецепт Шварцвальдська торта, він трохи спрощений. Але тим не менш дуже смачний. Коктейльну вишню для прикраси торта я заміняю на свіжу або свіжозамороженої, просочену в сиропі. У сироп додається Кірш - вишневу горілку. Але вишнева настоянка нітрохи не гірше надає аромат і смак торту.

  • Борошно - 90 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 120 грам
  • Крохмаль - 20 грам
  • Какао-порошок - 15 грам
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 30 грам (розтоплене)
  • Вишня - 500 грам (заморожена)
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Цукор - 200 мілілітрів
  • Вишнева настойка - 70 мілілітрів
  • Вершки - 500 мілілітрів
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Шоколад темний - 50 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
простий торт
Підготуйте інгредієнти для тіста.
простий торт
Жовтки відокремте від білків. Жовтки, цукор (60 г), ванілін збийте в густу світлу піну. Білки збийте в густу піну, всипте поступово цукор, продовжуючи збивати до стійких піків.
простий торт
З'єднайте збиті білки з жовтками, акуратно перемішайте лопаткою, зберігаючи легкість маси. Борошно, какао-порошок і крохмаль просійте в окрему миску.
простий торт
Додайте суху суміш в збиту яєчну, акуратно перемішайте лопаткою до однорідності, зберігаючи легкість маси. Влийте розтоплене вершкове масло, перемішайте.
простий торт
Форму для випічки (діаметр - 18 см) змастіть маслом, присипте борошном. Вилийте тісто, розрівняйте верх. Поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин. Готовність коржа перевірте зубочисткою. Вона повинна вийти з середини бісквіта сухою.
простий торт
Вишню слід розморозити безпосередньо в сиропі, щоб вона не зморщилася, а навпаки, увібрала в себе сироп і зберегла форму.
простий торт
Для цього цукор (200 г) залийте гарячою водою (200 мл), доведіть до кипіння, варіть до повного розчинення цукру. Потім влийте вишневу настоянку, готуйте ще 1 хвилину. Чи не розморожену вишню посипте корицею, залийте гарячим сиропом, залиште при кімнатній температурі настоюватися на 40-50 хвилин. Можна залишити і на ніч.
простий торт
Тим часом випікся бісквіт. Проведіть ножем уздовж бортика форми, зніміть її. Бісквіт повністю остудіть на решітці.
простий торт
Бісквіт розрізати на 4 коржа. Кожен просочіть сиропом, в якому замочувалася вишня. Вишню відкиньте на сито.
простий торт
Підготуйте інші інгредієнти. Вершки перед збивання добре охолодіть в холодильнику.
простий торт
Вершки на маленьких оборотах міксера збийте в стійку піну. Коли вершки почнуть густіти, додайте по частинах цукрову пудру, продовжуючи збивати. Збивайте до міцних піків. Почніть збирати торт. Помістіть збиті вершки в кондитерський мішок, нанесіть на корж два кільця. Між ними розкладіть вишню. Додайте трохи крему на вишню, розрівняйте, накрийте наступним коржем. Повторіть з іншими коржами.
простий торт
Зверху торт змастіть невеликою кількістю крему, посипте тертим шоколадом. По колу видавіть трояндочки зі збитих вершків. На кожну покладіть вишеньку. Торт поставте в холодильник на 2 годину.
простий торт
Смачного!

Схожі рецепти