Рецепт Маффіни «Чорний ліс» фото

Маффіни «Чорний ліс»
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Маффіни
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви готуєтеся до девичнику або просто хочете порадувати рідних смачною випічкою, подивіться, як приготувати маффіни"Чорний ліс" - шоколадні маффіни з кремом з зефіру і вершкового масла.

Опис приготування:

Завдяки тому, що під час розподілу тесту за формами ви додасте трохи замороженої, в'яленої або свіжої вишні, тісто маффинов буде нагадувати за смаком знаменитий торт"Чорний ліс" . Кекси виходять дуже ароматними і шоколадними на смак, а також мають легкий відтінок ванілі. Якщо ви хочете, щоб крем краще загус, відправте його на кілька хвилин в холодильник перед тим, як нанести його на кекси. За рахунок зефіру і збитого вершкового масла крем відмінно тримає форму і робить маффіни ще гарніше.

  • Борошно - 130 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 170 грам(70г в тісто, 100г в крем)
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Великий зефір - 2-3 штук
  • Яйце - 3 штуки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 10 грам
маффіни
1. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, ванільний цукор і какао. У чашу кухонного машини або в звичайну миску викладіть яйця, цукор, розтоплене вершкове масло кімнатної температури і молоко.
маффіни
2. Перемішайте до однорідності, після чого додайте сухі інгредієнти і замісити тісто протягом 3-4 хвилин. Тісто вийде рідким і глянсовим.
маффіни
3. На дно форми для мафінів викладіть трохи тесту, потім вишню або вишневе варення, після чого знову викладіть трохи тесту. Випікайте кекси протягом 20-25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
маффіни
4. Готовність кексів перевіряйте дерев'яною шпажкою. Дайте кексу повністю охолонути. Приготуйте крем: викладіть в миску зефір і розігрійте в мікрохвильовій печі протягом 40 секунд.
маффіни
5. Додайте 50 грам м'якого вершкового масла і збийте міксером до однорідності. Знову додайте 50 грам масла і збийте. Нанесіть крем на маффіни ложкою або за допомогою кондитерського мішка.
маффіни
6. Зверху посипте тертим шоколадом. Смачного!

Схожі рецепти