Маффіни «Чорний ліс»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви готуєтеся до девичнику або просто хочете порадувати рідних смачною випічкою, подивіться, як приготувати маффіни "чорний ліс" - шоколадні маффіни з кремом з зефіру і вершкового масла.
Завдяки тому, що під час розподілу тесту за формами ви додасте трохи замороженої, в'яленої або свіжої вишні, тісто маффинов буде нагадувати за смаком знаменитий торт "чорний ліс" . Кекси виходять дуже ароматними і шоколадними на смак, а також мають легкий відтінок ванілі. Якщо ви хочете, щоб крем краще загус, відправте його на кілька хвилин в холодильник перед тим, як нанести його на кекси. За рахунок зефіру і збитого вершкового масла крем відмінно тримає форму і робить маффіни ще гарніше.
- Борошно - 130 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 170 грам(70г в тісто, 100г в крем)
- Молоко - 50 мілілітрів
- Великий зефір - 2-3 штук
- Яйце - 3 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 10 грам
1. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, ванільний цукор і какао. У чашу кухонного машини або в звичайну миску викладіть яйця, цукор, розтоплене вершкове масло кімнатної температури і молоко.
2. Перемішайте до однорідності, після чого додайте сухі інгредієнти і замісити тісто протягом 3-4 хвилин. Тісто вийде рідким і глянсовим.
3. На дно форми для мафінів викладіть трохи тесту, потім вишню або вишневе варення, після чого знову викладіть трохи тесту. Випікайте кекси протягом 20-25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
4. Готовність кексів перевіряйте дерев'яною шпажкою. Дайте кексу повністю охолонути. Приготуйте крем: викладіть в миску зефір і розігрійте в мікрохвильовій печі протягом 40 секунд.
5. Додайте 50 грам м'якого вершкового масла і збийте міксером до однорідності. Знову додайте 50 грам масла і збийте. Нанесіть крем на маффіни ложкою або за допомогою кондитерського мішка.
6. Зверху посипте тертим шоколадом. Смачного!