Торт «Чорний ліс»
(покроковий рецепт з фото)
Темний як ніч бісквіт, покритий смачним білим кремом, просочений вишневим лікером і прикрашений ягодами і шоколадною стружкою - все це торт "чорний ліс" . Настійно рекомендую приготувати!
До вашої уваги, класичний рецепт приготування торта "чорний ліс" . Звичайно ж, торт готується не дуже швидко і над ним доведеться трохи повозиться, але кінцевий результат - коштує витрачених зусиль. Торт "чорний ліс" стане чудовою прикрасою будь-якого святкового столу. Хай щастить!
- Борошно - 100 грам
- Крохмаль - 50 грам
- Какао порошок - 30 грам
- Сода - 1 щіпка
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 170 грам
- Вершкове масло - 30 грам (розтоплене)
- Вишня заморожена - 400 грам
- Вершки - 800 мілілітрів
- Цукрова пудра - 150 грам
- Шоколад чорний - 150 грам
- Вишневий лікер - 150 мілілітрів
- Вишня коктейльна - За смаком (для прикраси)
Для початку приготуємо всі необхідні інгредієнти.
Яйця і цукор помістіть в чашу міксера. Поставте чашу на водяну баню.
Перемішуючи, доводимо суміш до температури 40 градусів. Прибираємо суміш з водяної бані і інтенсивно збиваємо, так щоб маса збільшилася в три рази.
Просіваємо борошно з какао і содою, додаємо в суміш. Акуратно перемішуємо.
Частина маси змішайте з розтопленим вершковим маслом, потім втрутився інше тісто.
Перекладіть тісто в змащену олією форму, випікайте 30 хвилин, температура 180 градусів. Дайте бісквіту охолонути. Заморожену вишню кладемо в каструльку і засипаємо цукром (50г)
Варимо вишню на середньому вогні, близько 5 хвилин. Відкидаємо на друшляк, щоб весь сік стік. Половину шоколаду розтопіть на водяній бані, тонким шаром наносимо шоколад на велику тарілку або піднос.
Ставимо в холодильник для застигання.
Ставимо в холодильник для застигання.
Вершки збийте з цукровою пудрою. 2/3 вершків відокремте, додайте в них какао і злегка збийте.
Остиглий бісквіт розрізати уздовж на три частини. Перший корж просочуємо бісквітом, кладемо на блюдо, зверху - шар шоколадних вершків. За допомогою кондитерського мішка робимо кола з вершків, зверху викладаємо вишні.
Далі викладаємо ще два коржа повторюючи всі маніпуляції. Зверху і з боків змащуємо торт вершками. Тарілку з шоколадом витягаємо з холодильника, ножем робимо стружку.
Стружкою прикрашаємо верх і боки торта. Зверху, по периметру, за допомогою кондитерського мішка, робимо 12 вершкових розеток. На кожну укладаємо по коктейльної вишні.
Відправляємо торт на ніч у холодильник, для застигання.
Смачного!