Рецепт Торт «Чорний ліс» фото

Торт «Чорний ліс»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Ягоди, Вишня
Страви без випічки
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Торти

Темний як ніч бісквіт, покритий смачним білим кремом, просочений вишневим лікером і прикрашений ягодами і шоколадною стружкою - все це торт "чорний ліс" . Настійно рекомендую приготувати!

До вашої уваги, класичний рецепт приготування торта "чорний ліс" . Звичайно ж, торт готується не дуже швидко і над ним доведеться трохи повозиться, але кінцевий результат - коштує витрачених зусиль. Торт "чорний ліс" стане чудовою прикрасою будь-якого святкового столу. Хай щастить!

  • Борошно - 100 грам
  • Крохмаль - 50 грам
  • Какао порошок - 30 грам
  • Сода - 1 щіпка
  • Яйця - 5 штук
  • Цукор - 170 грам
  • Вершкове масло - 30 грам (розтоплене)
  • Вишня заморожена - 400 грам
  • Вершки - 800 мілілітрів
  • Цукрова пудра - 150 грам
  • Шоколад чорний - 150 грам
  • Вишневий лікер - 150 мілілітрів
  • Вишня коктейльна - За смаком (для прикраси)
торт
Для початку приготуємо всі необхідні інгредієнти.
торт
Яйця і цукор помістіть в чашу міксера. Поставте чашу на водяну баню.
торт
Перемішуючи, доводимо суміш до температури 40 градусів. Прибираємо суміш з водяної бані і інтенсивно збиваємо, так щоб маса збільшилася в три рази.
торт
Просіваємо борошно з какао і содою, додаємо в суміш. Акуратно перемішуємо.
торт
Частина маси змішайте з розтопленим вершковим маслом, потім втрутився інше тісто.
торт
Перекладіть тісто в змащену олією форму, випікайте 30 хвилин, температура 180 градусів. Дайте бісквіту охолонути. Заморожену вишню кладемо в каструльку і засипаємо цукром (50г)
торт
Варимо вишню на середньому вогні, близько 5 хвилин. Відкидаємо на друшляк, щоб весь сік стік. Половину шоколаду розтопіть на водяній бані, тонким шаром наносимо шоколад на велику тарілку або піднос.
Ставимо в холодильник для застигання.
торт
Вершки збийте з цукровою пудрою. 2/3 вершків відокремте, додайте в них какао і злегка збийте.
торт
Остиглий бісквіт розрізати уздовж на три частини. Перший корж просочуємо бісквітом, кладемо на блюдо, зверху - шар шоколадних вершків. За допомогою кондитерського мішка робимо кола з вершків, зверху викладаємо вишні.
торт
Далі викладаємо ще два коржа повторюючи всі маніпуляції. Зверху і з боків змащуємо торт вершками. Тарілку з шоколадом витягаємо з холодильника, ножем робимо стружку.
торт
Стружкою прикрашаємо верх і боки торта. Зверху, по периметру, за допомогою кондитерського мішка, робимо 12 вершкових розеток. На кожну укладаємо по коктейльної вишні.
торт
Відправляємо торт на ніч у холодильник, для застигання.
торт
Смачного!

Схожі рецепти