Рецепт Простий суп «Xarco» фото

Простий суп «Xarco»
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Птах , Курка , Курячі стегенця
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Супи , Xarco
Кількість порцій: 8
Час приготування: 50 хв.

Багато з нас знайомі з грузинським супом"Харчо" , але не всі наважуються на його приготування. А даремно, адже є доступні варіанти, які можна робити хоч кожен день! наприклад, цей один з таких.

Опис приготування:

Є багато способів і поєднань інгредієнтів для приготування цієї страви. Ви можете знайти варіанти варіння цього супу з різними видами м'яса, ну а я описала, як приготувати простий суп харчо. Він вариться на курячих стегнах і кисло-солодкому соусі"Ткемалі" . Крупа завжди одна - Мал. Грузинська кухня здивує вас як завжди!

  • Мал - 150 грам
  • Курячі стегна - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Соус"Ткемалі" - 3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Хміль-сунелі - 1 щіпка
  • Сіль - 3 щіпки
  • Вода - 3 L
  • Зелень, гілочка - 2-3 штук
1
Воду в каструлі поставте на вогонь разом з курячими стегнами. Доведіть бульйон до кипіння, а потім постійно знімайте піну, зменшивши вогонь. Варіть суп після закипання 20 хвилин.
2
У цей час цибулю дрібно наріжте, 2 зубчики часнику пропустіть через прес, а моркву натріть на невеликій тертці.
3
Потім на сковороді з розігрітим маслом обсмажити цибулю протягом 2 хвилин. У бульйон додайте промитий рис, через 10 хвилин всипте сіль і хмелі-сунелі.
4
Додайте в сковороду часник з морквою. Готуйте овочі 6 хвилин, постійно помішуючи. Після цього додайте томатну пасту і тушкуйте інгредієнти ще 4 хвилини. В кінці додайте ткемалі. Готуйте заправку 2 хвилини.
5
У ступці розітріть часточку часнику із зеленню. Заправку зі сковороди відправте в бульйон.
6
Через 5 хвилин суп буде готовий! Доповніть харчо зеленню з часником. Смачного!

Схожі рецепти