Рецепт «Xarco» (простий рецепт) фото

«Xarco» (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо, Овочі, Крупи, Мал
Пісні страви
На обід
Супи, Xarco

Якщо ви любите наваристі, ситні і апетитні супчики, то напевно оціните цей варіант, як приготувати "харчо" (простий рецепт). Ніжне м'ясо, Мал, ароматні спеції - чудове блюдо на обід!

Ця страва вже давно стало традиційним не тільки для грузинської, але і для російської кухні. Це й не дивно! Супчик нескладний в процесі і при цьому дійсно дуже смачний. Хочу звернути вашу увагу на те, що консервовані томати у власному соку можна замінити томатним соусом, наприклад. А ось горішків в цьому рецепті немає, втім, ви можете додати, якщо хочете.

  • Яловичина без кістки - 600-700 грам
  • Рослинна олія - 3 чайних ложки
  • Цибулина - 2 штуки
  • Морква - 3-4 штук
  • Стебло селери - 2 штуки
  • Картопля - 3 штуки
  • Мал - 1 Склянка
  • Консервовані томати - 450 грам (у власному соку)
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Сіль і спеції - За смаком (лавровий лист, паприка, перець, зелень)
1
М'ясо вимийте, наріжте на 2-3 частини (це скоротить процес варіння) і викладіть в каструлю. Залийте водою і поставте на вогонь.
2
Після закипання ретельно приберіть піну. Знизьте вогонь до мінімуму і млоїте бульйон годинки півтора до м'якості м'яса.
3
До кінця процесу можна приступати до наступного етапу. На сковороді розігрійте олію і викладіть подрібнену цибулю. Обсмажте до золотистого кольору.
4
Додайте терту моркву і пропущений через прес часник. Смажте ще хвилин 5, помішуючи.
5
Викладіть на сковороду подрібнений селера.
6
Через пару хвилин додайте томати. Акуратно все перемішайте і залиште на середньому вогні хвилин на 5.
7
Готову яловичину акуратно дістаньте з бульйону, а овочі відправте в каструлю. Туди ж викладіть нарізану дрібними кубиками картоплю.
8
Посоліть і додайте спеції. Варіть близько 15 хвилин. Поверніть в каструлю м'ясо, попередньо нарізавши його порційними шматочками.
9
Всипте рис, ще трішки підсолити і залиште на вогні ще хвилин на 5. Після зніміть і накрийте кришкою.
10
Перед подачею дайте "харчо" настоятися близько півгодини. Після додайте при бажанні свіжу зелень і скибочку лимона для пікантності.
Смачного!

Схожі рецепти