Оригінальний рецепт «Xarco»
(покроковий рецепт з фото)
Хтось вважає, що традиційні страви потрібно повторять строго за рецептом, але є і ті, що вважає за краще експериментувати найнесподіванішим чином. Для останніх пропоную незвичайну ідею супу.
Вашій увазі представлений варіант, як приготувати оригінальний "харчо" . З класичних інгредієнтів - заправка, м'ясо, Мал. Але все це доповнено картоплею і капустою. Вельми несподівано? Для різноманітності чому б не спробувати? :)
- М'ясо - 1/2 кілограма
- Картопля - 450 грам
- Капуста - 1/5 штуки
- Мал - 3/4 склянки
- Цибулина - 2 штуки
- Помідори - 5 штук
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
- Ткемалі - 2 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Часник і волоські горіхи - За смаком
1. М'ясо (в даному випадку свинина, але можна взяти яловичину, баранину або навіть курку) вимийте, наріжте невеликими шматочками і викладіть в каструлю з водою.
2. Після закипання приберіть піну, зменшіть вогонь і варіть близько півгодини. Хвилин через 15-20 підсолити трохи.
3. Мал промийте кілька разів і залийте водою теплою.
4. На сковороді розігрійте масло і обсмажте цибулю до прозорості.
5. Додайте частину спецій (паприка, хміль-сунелі, гострий перець і т.Д.).
6. Викладіть томатну пасту, дрібно нарізані помідори без шкірки. Томіть ще хвилини 3, помішуючи.
7. Додайте пропущений через прес часник і Ткемалі. Через пару хвилин додайте подрібнені горіхи, перемішайте і зніміть з вогню.
8. У киплячий бульйон викладіть картоплю. Через 10 хвилин додайте рис.
9. Ще через 10 хвилин викладіть в каструлю заправку і капусту.
10. Додайте за смаком ще солі і спецій. Варіть на повільному вогні хвилин 10-12, зніміть з вогню і залиште під кришкою на 20 хвилин перед подачею.