Простий рецепт ледачих голубців
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт ледачих голубців виручить вас, якщо необхідно приготувати смачне і корисне блюдо, не витративши при цьому багато часу на нього. Вся ваша родина або гості обов'язково оцінять його!
Щоб голубці вийшли соковитими, не шкодуйте томатно-сметанному соусі для них. Він повинен повністю покривати голубці перед тим, як ви поставите їх у духовку. Якщо ви хочете, щоб на голубці утворилася рум'яна кірочка, то за десять хвилин до готовності зніміть з форми фольгу.
- Фарш - 500 грам
- Мал - 150 грам
- Капуста білокачанна - 250 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 60 грам
- Морква - 100 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Вода - 240 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 2, 5 Ст. Ложки
- Цибуля зелена - 2 Ст. Ложки
У глибоку миску викладіть готовий фарш, додайте до нього заздалегідь відварений рис, дрібно нарізану ріпчасту цибулю і вбийте сире куряче яйце.
Білокачанну капусту відварити в підсоленій воді до напівготовності. Потім остудіть її і дрібно нарубати. Додайте капусту до решти інгредієнтів в мисці.
Ретельно перемішайте всі інгредієнти і з отриманої маси сформуйте голубці довгастої форми. Обваляйте їх у борошні з усіх боків.
У сковороді розігрійте олію. Обсмажте на ньому голубці з усіх боків так, щоб вони придбали рум'яної скоринки. Викладіть голубці у жароміцних форму для запікання.
Для соусу в сковороді, в якій смажилися голубці, пассеруйте натерту на тертці моркву, додайте сіль, спеції, томатну пасту, сметану, воду і тушкуйте десять хвилин. В кінці додайте зелену цибулю.
Залийте отриманим соусом голубці в формі. Накрийте її фольгою і поставте в розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку. Запікайте в ній голубці сорок хвилин.