Рецепт Простий рецепт дріжджового тіста фото

Простий рецепт дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Випічка , Пироги , Булочки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.

З хорошого дріжджового тіста у вас повинна вийти ніжна, м'яка, повітряна випічка. І не важливо, солодка буде начинка або солона, важливо знати простий рецепт дріжджового тіста. Я раджу цей

Опис приготування:

Вершкове масло можна замінити оливковою. Мені дуже подобається цей рецепт за те, що використовуються сухі дріжджі, а не свіжі. З ними легко працювати, особливо якщо у вас є кухонний комбайн, який замісить тісто замість вас.

Отже, дивіться, як приготувати простий рецепт дріжджового тіста.

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 12 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 склянки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 2 чайних ложки
1
Просійте борошно двічі або тричі, щоб уникнути утворення грудочок і наситити її киснем.
2
У борошно додайте сіль, цукрову пудру і дріжджі. Перемішайте.
3
Зробіть в центрі колодязь і влийте тепле молоко (35-37 градусів) і розтоплене вершкове масло.
4
За допомогою дерев'яної ложки почніть перемішувати, щоб утворилося липке тісто.
5
На пріпиленний борошном поверхню викладіть тісто і місіть його руками протягом 10 хвилин, поки воно не стане гладким і пружним.
6
Змастіть чашу оливковою олією, перекладіть в неї тісто. Накрийте вологим рушником і відправте в тепле місце на 45-60 хвилин, поки тісто не подвоїться в розмірі.
7
Обімніть тісто ще раз і приступайте до випічки ваших виробів

Схожі рецепти