Простий рецепт дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
З хорошого дріжджового тіста у вас повинна вийти ніжна, м'яка, повітряна випічка. І не важливо, солодка буде начинка або солона, важливо знати простий рецепт дріжджового тіста. Я раджу цей
Вершкове масло можна замінити оливковою. Мені дуже подобається цей рецепт за те, що використовуються сухі дріжджі, а не свіжі. З ними легко працювати, особливо якщо у вас є кухонний комбайн, який замісить тісто замість вас.
Отже, дивіться, як приготувати простий рецепт дріжджового тіста.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 12 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукрова пудра - 2 чайних ложки
1
Просійте борошно двічі або тричі, щоб уникнути утворення грудочок і наситити її киснем.
2
У борошно додайте сіль, цукрову пудру і дріжджі. Перемішайте.
3
Зробіть в центрі колодязь і влийте тепле молоко (35-37 градусів) і розтоплене вершкове масло.
4
За допомогою дерев'яної ложки почніть перемішувати, щоб утворилося липке тісто.
5
На пріпиленний борошном поверхню викладіть тісто і місіть його руками протягом 10 хвилин, поки воно не стане гладким і пружним.
6
Змастіть чашу оливковою олією, перекладіть в неї тісто. Накрийте вологим рушником і відправте в тепле місце на 45-60 хвилин, поки тісто не подвоїться в розмірі.
7
Обімніть тісто ще раз і приступайте до випічки ваших виробів