Простий пиріг без начинки
(покроковий рецепт з фото)
Популярний індійський десерт, який робиться на основі тертого кокоса. Розповім, як приготувати простий пиріг без начинки. Йому потрібно багато часу, проте, результат того вартий. Отже, приступаємо.
Пиріг ніжний, ароматний і дуже смачний. Замість звичайних пирогів спробуйте спекти цей, він стане чудовою альтернативою. Подавайте його вже після охолодження. Замість кокосового горіха можна використовувати кокосову стружку. До пирога можна додати сухофрукти, горіхи (в тісто або прикрасити).
- Грубозерниста манка - 0, 5 склянки
- Тертий кокосовий горіх - 1, 5 склянки
- Згущене молоко - 0, 5 склянки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Топлене масло - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки

1. За допомогою м'ясорубки подрібніть кокосовий горіх (або купіть в магазині вже готовий. Можна використовувати стружку).

2. В окрему миску насипте грубозернисту манку.

3. У миску до манки влийте згущене молоко.

4. Чи не розмішуйте, а поверх розподіліть тертий кокосовий горіх.

5. Влийте молоко кімнатної температури поверх кокосового горіха.

6. Гарненько перемішайте всі, щоб утворилася однорідна маса без великих грудочок. Влийте екстракт ванілі.

7. Накрийте миску кришкою і відправте в холодильник на ніч.

8. Через необхідний час тісто придбає консистенцію густої сметани. Дістаньте його з холодильника і залиште на столі, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.

9. Коли тісто нагрілося, додайте до нього топлене масло.

10. Розмішайте суміш гарненько, додайте розпушувач і ще раз розмішайте.

11. Форму для випічки застеліть пергаментом, вилийте тісто і розподіліть його рівномірним шаром.

12. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 45-60 хвилин.

13. Залиште торт у формі до охолодження, потім акуратно дістаньте і розріжте шматочками. Смачного!