Простий карамельний соус
(покроковий рецепт з фото)
Для випічки або найрізноманітніших десертів хочу показати вам, як приготувати простий карамельний соус з вершками. Дуже насичений, гарний, смачний і апетитний. Рекомендую на замітку рецепт.
У деяких господинь не виходить варити карамель, - вона горить, згортається, НЕ загусає і т.Д. З цим рецептом ви точно назавжди забудете про всі проблеми. Перед вами покрокова інструкція, яку під силу повторити кожному. Обов'язково рекомендую додавати в соус ванільний екстракт і сіль. Запам'ятовуйте!
- Вода - 1/4 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 110 грам
- Вершки - 3/4 склянки
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка

1. З'єднайте воду з цукром і поставте на повільний вогонь. Нехай поступово тане, акуратно струшуйте в процесі каструлю.

2. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками.

3. Доведіть цукор до красивого карамельного соусу.

4. Викладіть масло і акуратно перемішайте.

5. Влийте вершки тонкою цівкою.

6. Як тільки маса стала однорідною, зніміть з вогню. Влийте ванільний екстракт.

7. Додайте сіль.

8. Готовий соус розлийте по банках і остудіть. Він чудово зберігається в холодильнику до 2 тижнів.