Простий «гуакамоле»
(покроковий рецепт з фото)
Ще один популярний соус або закуска в мексиканській кухні, у якій безліч варіацій. Розповім про найпопулярнішу, як приготувати простий «Гуакамоле». Подається до столу тільки в холодному вигляді.
Подається закуска з чіпсами, а також можете додати соус до інших страв (тако, буріто), до м'яса або риби. Подавайте соус відразу ж після приготування. Основа соусу - це м'якоть авокадо, крім цього до нього додають томати, цибуля, перець, зелень, часник. Не варто дуже сильно подрібнювати м'якоть авокадо, краще залишити шматочки.
- Авокадо - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Вапно - 0, 5 штуки
- Кінза свіжа - 3 штуки
- Сіль - За смаком
1. Розріжте авокадо навпіл, за допомогою ножа акуратно дістаньте кісточку.
2. Ложкою дістаньте м'якоть авокадо з усіх половинок.
3. Розріжте лайм навпіл і вичавіть сік однієї половинки.
4. Подрібніть часник і зелень, додайте до м'якоті, посоліть і добре перемішайте.
5. Готовий соус подавайте відразу ж.