Гуакамоле з авокадо
(покроковий рецепт з фото)
Вирішила в цей раз спробувати зробити нове блюдо. Швидше, закуску. Причому, vegetarianskuyu. Читайте, як приготувати гуакамоле з авокадо. Це відоме блюдо мексиканської кухні, яке оцінять всі.
Традиційно соус гуакамоле подають з кукурудзяними чіпсами начос. Їх можна замінити будь-якими іншими чіпсами, а також хлібцями, багетом і навіть грінками. Соус відмінно підійде до рибних страв, наприклад, до стейкам з червоної риби. Даний соус я зробила з гострим перцем, часником і кінзою. Але основними інгредієнтами в ньому вважаються авокадо, лайм і сіль.
- Авокадо - 3 штуки
- Вапно - 1 штука
- Перець гострий - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Для цієї закуски потрібно правильно вибрати авокадо. Він не повинен бути кам'яним зовні при натисканні на шкірку. Для початку підготуємо овочі. Авокадо, вапно, зелень і перці потрібно помити і обсушити.
Розрізаємо авокадо уздовж гострим ножем на 2 частини. Всередині бачимо велику кісточку. Щоб її витягнути, вдарте по ній лезом ножа і поверніть. Потім, виколупуємо м'якоть з жорсткої шкіри плоду. Нарізаємо м'якоть на шматочки і тут же скроплюємо її соком лайма, досить 1-2 ст. Ложок.
Тепер м'якоть авокадо потрібно розім'яти. Деякі роблять це виделкою, деякі ступкою, деякі блендером. Все залежить від вашого бажання. Соус може бути зовсім гладкий, як крем, а може складатися з недомолоту шматочків. Допустимі обидва варіанти.
Тепер беремося за інші інгредієнти. Як зелені я взяла кінзу. Подрібнюю її ножем. Чищу часник і дрібно рублю. Солодкий і гострий перець очищаю від зерняток і всього непотрібного. Дрібно їх нарізаю.
Беру блендер і подрібнюю продукти, але не крем, щоб виділити шматочки перцю. Кладу оливкова олія і сіль, все перемішую. Подаю на стіл цю незвичайну закуску разом з чіпсами. Смачного!