Рецепт Приготований kopchenиy Окорок фото

Приготований kopchenиy Окорок
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Свинина , Свинячий окіст
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На святковий стіл
Страви копчені
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Чудова закуска як для святкового столу, так і на кожен день. З м'ясом можна зробити бутерброд, можна приготувати суп або салат. Зберігається в холодильнику досить довго.

Опис приготування:

У вас і ваших гостей просто потечуть слинки, коли це блюдо виявиться на столі. Подвійне задоволення доставить усвідомлення того, що цей окіст ви приготували своїми руками. Приступаємо!

1. Свіжий свинячий окіст добре промийте, натріть сіллю і спеціями і залиште в холодильнику на дві-три доби.

2. Після того як окіст добре Просолов, його необхідно відварити. Промийте його і помістіть в киплячу воду. Варіть приблизно два - два з половиною години. Все залежить від розміру окосту. Традиційно вважають 40 хвилин варіння на один кілограм ваги. В середині варіння тонку частину окосту підніміть з води, так як вона вариться швидше.

3. Після варіння охолодіть окіст не виймаючи з бульйону до кімнатної температури, потім вийміть його і обсушити на повітрі.

4. І заключний етап - копчення. Окіст слід коптити способом холодного копчення. Тривалість копчення - близько доби.

5. Після копчення повісьте окіст в сухому прохолодному місці на кілька днів добре висохнути. Потім м'ясо можна використовувати в їжу. Смачного!


  • Свинячий окіст - 1 штука
  • Цибуля - 3 штуки
  • Перець горошком - 4 штуки
  • Лавровий лист - 2 штуки
У вас і ваших гостей просто потечуть слинки, коли це блюдо виявиться на столі. Подвійне задоволення доставить усвідомлення того, що цей окіст ви приготували своїми руками. Приступаємо!

1. Свіжий свинячий окіст добре промийте, натріть сіллю і спеціями і залиште в холодильнику на дві-три доби.

2. Після того як окіст добре Просолов, його необхідно відварити. Промийте його і помістіть в киплячу воду. Варіть приблизно два - два з половиною години. Все залежить від розміру окосту. Традиційно вважають 40 хвилин варіння на один кілограм ваги. В середині варіння тонку частину окосту підніміть з води, так як вона вариться швидше.

3. Після варіння охолодіть окіст не виймаючи з бульйону до кімнатної температури, потім вийміть його і обсушити на повітрі.

4. І заключний етап - копчення. Окіст слід коптити способом холодного копчення. Тривалість копчення - близько доби.

5. Після копчення повісьте окіст в сухому прохолодному місці на кілька днів добре висохнути. Потім м'ясо можна використовувати в їжу. Смачного!

Схожі рецепти