Повидло з черешні
(покроковий рецепт з фото)
Любителям повидла пропоную простий рецепт приготування повидла з черешні. Повидло виходить в міру солодким і відрізняється ніжним смаком. Вибирайте великі, злегка переспілі, але тверді ягоди.
Черешневе повидло смачно їсти з млинцями, булочками, навіть просто на білий хліб або батон. Я часто його використовую як начинку для здоби.
Повидло з черешні можна ставити на зиму вже з початку літа. До речі, в моїй родині поставлені в червні банки не доживають навіть до осені! Povidlo, дійсно, виходить дуже смачним.
Як же приготувати повидло з черешні?
1. Переберія черешню, позбудьтеся від зіпсованих ягід. Промийте, очистіть від кісточок.
2. Ягоди черешні можете варити в цілому вигляді або пропущені через м'ясорубку. Викладіть їх в каструлю, додайте цукор і трохи води. Варіть спочатку на повільному, потім на сильному вогні. Не забувайте постійно помішувати. Варіть до тих пір, поки за ложкою на дні каструлі не буде залишатися слід.
3. У процесі варіння в каструлю з вишнею додайте кілька листочків (або кілька крапель есенції) пеларгонія. Справа в тому, що черешня сама по собі не має запаху, тому його треба створити.
4. В кінці варіння додайте 1 грам винної кислоти, перемішайте.
5. Готове повидло вилийте в простерилізовані сухі банки. Закрийте пергаментом. Зберігайте в темному прохолодному місці.
Смачного!
- Черешня - 2 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Винна кислота - 1 грам
- Пеларгонія (листочки) - 1-2 штук
Повидло з черешні можна ставити на зиму вже з початку літа. До речі, в моїй родині поставлені в червні банки не доживають навіть до осені! Povidlo, дійсно, виходить дуже смачним.
Як же приготувати повидло з черешні?
1. Переберія черешню, позбудьтеся від зіпсованих ягід. Промийте, очистіть від кісточок.
2. Ягоди черешні можете варити в цілому вигляді або пропущені через м'ясорубку. Викладіть їх в каструлю, додайте цукор і трохи води. Варіть спочатку на повільному, потім на сильному вогні. Не забувайте постійно помішувати. Варіть до тих пір, поки за ложкою на дні каструлі не буде залишатися слід.
3. У процесі варіння в каструлю з вишнею додайте кілька листочків (або кілька крапель есенції) пеларгонія. Справа в тому, що черешня сама по собі не має запаху, тому його треба створити.
4. В кінці варіння додайте 1 грам винної кислоти, перемішайте.
5. Готове повидло вилийте в простерилізовані сухі банки. Закрийте пергаментом. Зберігайте в темному прохолодному місці.
Смачного!