Рецепт Потрійний шоколадний пудинг фото

Потрійний шоколадний пудинг
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Тісто, Шоколад
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Десерти, Пудинг

Якщо ви - великий любитель шоколаду, то потрійний шоколадний пудинг приведе вас в шалений і непідробний захват. Приготування забирає час, але праці того варті!

Спершу потрійний шоколадний пудинг може вам здатися досить складним в приготуванні десертом, однак якщо розібратися і поглянути на покрокові фото, то ви зрозумієте - рецепт не так-то вже й складний. Звичайно, потрійний шоколадний пудинг - не найпростіший десерт з тих, що мені доводилося готувати, але і далеко не найскладніший. Зате результат перевершує всі очікування і гідний вкладених зусиль.

  • Шоколад темний - 150 грам(100 - для пудингу, 50 - для крему)
  • Цукор - 180 грам(80 - для пудингу, 100 - для сиропу)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Борошно - 50 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Шоколадне морозиво - - За смаком
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 1
Почнемо з приготування пудингу. Розтопимо 100 грамів шоколаду.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 2
Додаємо цукор (80 г), перемішуємо.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 3
Коли цукор розчиниться, додаємо яйце і знову перемішуємо.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 4
Потім просіваємо сюди ж борошно.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 5
Починаємо перемішувати - ретельно, але акуратно. Якщо будете перемішувати занадто інтенсивно і недбало, повітряна текстура пудингу не вийде.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 6
Перемішуємо приблизно до такого стану і відставляємо.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 7
Форми для запікання змащуємо вершковим маслом.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 8
Заливаємо нашу Пудингова суміш і відправляємо в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 9
Власне, пудинг готовий.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 10
Тепер зробимо шоколадний крем. Для цього покладемо в каструльку залишився шоколад і вершки.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 11
Розтоплюємо на повільному вогні.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 12
Як тільки шоколад повністю розтопиться, а маса стане однорідною, знімаємо крем з вогню.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 13
Цукор, воду і нарізаний часточками апельсин кладемо в каструльку і ставимо на повільний вогонь. Варимо близько 20 хвилин на слабкому вогні, поки не випарується 23 рідини.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 14
Потім апельсини дістаємо з сиропу.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 15
Нарізаємо апельсин, як вам більше подобається.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 16
Що ж, починаємо збирати наш потрійний пудинг. У порційну тарілку виливаємо наш шоколадний крем (не шкодуйте, його багато не буває :)).
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 17
У центр викладаємо пудинг.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 18
Вершками малюємо сердечка (по бажанню).
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 19
Поверх пудингу викладаємо кульку шоколадного морозива.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 20
Нарешті, наверх викладаємо пару часточок апельсина.
потрійний шоколадний пудинг - фото крок 21
Потрійний шоколадний пудинг готовий!

Схожі рецепти