Домашній шоколадний пудинг
(покроковий рецепт з фото)
Детально розповім, як приготувати домашній шоколадний пудинг з нуля, що займе всього кілька хвилин часу. Вам буде потрібно тільки мікрохвильова піч, а потім остудіть його в холодильнику.
Приготування шоколадного пудингу - дуже часто процес брудний, вся ваша духовка буде заляпана шоколадом. Якщо хочете уникнути всього цього, тоді скористайтеся мікрохвильовою піччю, де розтопіть шоколад, потім змішайте всі необхідні інгредієнти і розлийте пудинг по формах. Гарненько остудіть пудинг в холодильнику.
- Цукор - 0, 5 склянки
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 2, 5 склянки
- Жовток курячий - 3 штуки
- Шоколад - 115 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки
- Вершки - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 2 чайних ложки
1. Змішайте цукор, крохмаль, какао, сіль.
2. Влийте 0, 5 склянки молока, додайте курячі жовтки. Влийте молоко і перемішайте все вміст миски.
3. Накрийте миску плівкою і відправте в мікрохвильову піч на 3 хвилини, дістаньте суміш і видаліть плівку, перемішайте весь вміст.
4. Знову накрийте плівкою і відправте в мікрохвильову піч на 1 хвилину. Діставайте миску кожні 30 секунд і перемішуйте, потім знову в мікрохвильовку. Проробляйте такі ж дії, поки не помітите, що пудинг пузириться по краях і став густий.
5. Додайте вершкове масло і шоколад, 1 чайну ложку ванільного екстракту, віночком перемішайте суміш до розчинення шоколаду.
6. Розкладіть пудинг по чашках, відправте в холодильник на кілька годин. Збийте вершки з цукровою пудрою і залишилися екстрактом ванілі. Прикрасьте збитими вершками застиглий пудинг і подавайте до столу.