Простий шоколадний пудинг
(покроковий рецепт з фото)
У вас в холодильнику є шоколад, молоко і яйця? Чому б не приготувати з цього набору продуктів смачним домашнім десерт. Вам сподобається рецепт шоколадного пудингу!
Цей десерт під силу навіть дітям, тому сміливо залучайте їх до процесу змішування всіх інгредієнтів. Готовий десерт подавайте до столу після застигання. Можна додати до нього ягоди, сухофрукти, горіхи. Сам процес приготування не займе у вас багато часу.
- Цукор - 1/4 склянки
- Какао - 1/4 склянки
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 2 склянки
- Яйця - 1 штука
- Солодкий шоколад - 120 грам
1. У каструлі змішайте какао, крохмаль, щіпку солі. Влийте тонкою цівкою молоко і перемішайте.
2. Надішліть каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, постійно перемішуючи. Варіть на слабкому вогні 3-5 хвилин до утворення густої суміші, зніміть з вогню.
3. У мисці збийте яйце, влийте до нього тонкою цівкою шоколадну суміш і перемішайте віночком.
4. Додайте солодкий шоколад і розмішайте до його розчинення.
5. Вилийте пудинг в чашки або піалки, накрийте кожну плівкою або пергаментом. Остудіть десерт до кімнатної температури, потім відправте в холодильник на 2 годину.
6. Пудинг можна прикрасити збитими вершками і свіжими ягодами. Насолоджуйтесь!