Пудинг шоколадний
(покроковий рецепт з фото)
Любителям шоколаду присвячується рецепт, як приготувати пудинг шоколадний. У нього приємна в'язка і ніжна консистенція. Десерт до столу подають холодним зі збитими вершками або шоколадною стружкою.
Шоколадний пудинг можна приготувати для дітей, це дуже смачний десерт. Переважно подавати його влітку або в теплу пору, адже їдять його холодним. Пудинг можна подати у великій формі або в невеликих стаканчиках. Прикрашають десерт збитими вершками, шоколадом та інше.
- Цукор - 1 Склянка
- Какао - 0, 5 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 1/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 2, 5 склянки
- Вершкове масло - 1/3 склянки
- Ваніль - 2 чайних ложки
- Збиті вершки - За смаком
1
У каструлю викладіть цукор, какао-порошок і крохмаль, перемішайте. Тонкою цівкою влийте молоко і відправте суміш на середній вогонь.
2
Весь час помішувати вінчиком і варіть 8-10 хвилин. Як тільки утворилася густа маса, відразу зменшіть вогонь і варіть ще пару хвилин.
3
Зніміть каструлю з вогню і додайте ваніль, вершкове масло, перемішуйте віночком або лопаткою до розчинення масла.
4
Перелийте суміш у форму (велику чи маленьку), накрийте харчовою плівкою і остудіть при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник до охолодження.
5
Дістаньте десерт з холодильника і прикрасьте збитими вершками, відразу подавайте до столу.