Рецепт Пудинг шоколадний фото

Пудинг шоколадний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Молочні продукти , Вершки , Какао , Молоко , Вершкове масло
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження
Солодке , Десерти , Пудинг
Кількість порцій: 7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Любителям шоколаду присвячується рецепт, як приготувати пудинг шоколадний. У нього приємна в'язка і ніжна консистенція. Десерт до столу подають холодним зі збитими вершками або шоколадною стружкою.

Опис приготування:

Шоколадний пудинг можна приготувати для дітей, це дуже смачний десерт. Переважно подавати його влітку або в теплу пору, адже їдять його холодним. Пудинг можна подати у великій формі або в невеликих стаканчиках. Прикрашають десерт збитими вершками, шоколадом та інше.

  • Цукор - 1 Склянка
  • Какао - 0, 5 склянки
  • Кукурудзяний крохмаль - 1/4 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 2, 5 склянки
  • Вершкове масло - 1/3 склянки
  • Ваніль - 2 чайних ложки
  • Збиті вершки - За смаком
1
У каструлю викладіть цукор, какао-порошок і крохмаль, перемішайте. Тонкою цівкою влийте молоко і відправте суміш на середній вогонь.
2
Весь час помішувати вінчиком і варіть 8-10 хвилин. Як тільки утворилася густа маса, відразу зменшіть вогонь і варіть ще пару хвилин.
3
Зніміть каструлю з вогню і додайте ваніль, вершкове масло, перемішуйте віночком або лопаткою до розчинення масла.
4
Перелийте суміш у форму (велику чи маленьку), накрийте харчовою плівкою і остудіть при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник до охолодження.
5
Дістаньте десерт з холодильника і прикрасьте збитими вершками, відразу подавайте до столу.

Схожі рецепти