Рецепт Пудинг шоколадний фото

Пудинг шоколадний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Молочні продукти, Вершки, Какао, Молоко, Вершкове масло
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Солодке, Десерти, Пудинг

Любителям шоколаду присвячується рецепт, як приготувати пудинг шоколадний. У нього приємна в'язка і ніжна консистенція. Десерт до столу подають холодним зі збитими вершками або шоколадною стружкою.

Шоколадний пудинг можна приготувати для дітей, це дуже смачний десерт. Переважно подавати його влітку або в теплу пору, адже їдять його холодним. Пудинг можна подати у великій формі або в невеликих стаканчиках. Прикрашають десерт збитими вершками, шоколадом та інше.

  • Цукор - 1 Склянка
  • Какао - 0, 5 склянки
  • Кукурудзяний крохмаль - 1/4 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 2, 5 склянки
  • Вершкове масло - 1/3 склянки
  • Ваніль - 2 чайних ложки
  • Збиті вершки - За смаком
1
У каструлю викладіть цукор, какао-порошок і крохмаль, перемішайте. Тонкою цівкою влийте молоко і відправте суміш на середній вогонь.
2
Весь час помішувати вінчиком і варіть 8-10 хвилин. Як тільки утворилася густа маса, відразу зменшіть вогонь і варіть ще пару хвилин.
3
Зніміть каструлю з вогню і додайте ваніль, вершкове масло, перемішуйте віночком або лопаткою до розчинення масла.
4
Перелийте суміш у форму (велику чи маленьку), накрийте харчовою плівкою і остудіть при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник до охолодження.
5
Дістаньте десерт з холодильника і прикрасьте збитими вершками, відразу подавайте до столу.

Схожі рецепти