Пот пай з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати піт пай з куркою, - це відмінний варіант для тихої сімейної вечері або ж для дружніх посиденьок. Рецепт одночасно простий, але в той же час оригінальний і незвичайний.
Пот пай - це знаменитий американський пиріг, який дослівно перекладається як "горщик пиріг" . Суть цього пирога в тому, що начинки в ньому набагато більше, ніж самого тіста. Часто пиріг готують в глиняних формах, викладаючи на дно начинку, а зверху покриваючи всі тестом. Але мій варіант мені подобається більше, оскільки його зручніше різати і подавати, та й саме тісто тут дуже смачне. Спробуйте!
- Тісто пісочне - 400 грам
- Куряча грудка - 500 грам
- Сіль - За смаком
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Селера - 1/2 штуки
- Лук-пориста - 1/2 штуки
- Морква - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Я заздалегідь підготувала овочеву суміш, дрібно нарізала цибулю ріпчасту і цибулю-порей, селера і моркву. Курячі грудки слід заздалегідь відварити в трохи підсоленій воді до готовності. Потім курячу грудку вийняти і остудити, бульйон не виливати, він нам знадобиться для соусу.
Насамперед приготуйте пісочне тісто. Рецепт класичний: натрій 150 г вершкового масла і змішайте з 2 склянками борошна, гарненько перетріть в крихту, потім додайте сіль за смаком, 1 жовток і 2 ст. Ложки холодної води. Гарненько все розімніть до однорідності і зімніть в кулю. Готове тісто покладіть в пакетик і відправте в холодильник на 30-40 хвилин, а тим часом підготуйте начинку.
На сковороді розтопіть шматочок вершкового масла.
Надішліть в сковороду суміш овочів і тушкуйте їх 5-7 хвилин, щоб вони добре прогрілися і почали розм'якшуватися.
Додайте до овочів борошно і добре перемішайте. Тепер влийте молоко і 200 мл бульйону, який залишився з курки, додайте сіль, спеції за смаком і уварюють, поки соус не почне загусать.
Тепер додайте дрібно порізану курячу грудку і перемішайте.
Тісто вийміть з холодильника і розділіть навпіл. Одну частину тонко розкачати і викладіть в круглу форму, щоб утворилися високі бортики.
Викладіть підготовлену начинку.
Другу половину тіста розкачати і викладіть на начинку. Зробіть кілька отворів за допомогою невеликих вирубок для печива, щоб виходила пара. Надішліть пиріг в духовку (температура - 200 градусів) з 30 хвилин або поки пиріг зверху не підзолотившись.
Пот пай з куркою готовий. Подавайте його гарячим і їжте із задоволенням!