Рецепт Пот пай з куркою фото

Пот пай з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Курка , Пісочне тісто , Куряча грудка
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт, як приготувати піт пай з куркою, - це відмінний варіант для тихої сімейної вечері або ж для дружніх посиденьок. Рецепт одночасно простий, але в той же час оригінальний і незвичайний.

Опис приготування:

Пот пай - це знаменитий американський пиріг, який дослівно перекладається як"горщик пиріг" . Суть цього пирога в тому, що начинки в ньому набагато більше, ніж самого тіста. Часто пиріг готують в глиняних формах, викладаючи на дно начинку, а зверху покриваючи всі тестом. Але мій варіант мені подобається більше, оскільки його зручніше різати і подавати, та й саме тісто тут дуже смачне. Спробуйте!

  • Тісто пісочне - 400 грам
  • Куряча грудка - 500 грам
  • Сіль - За смаком
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Селера - 1/2 штуки
  • Лук-пориста - 1/2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком
  • Зелень - За смаком
пот пай з куркою - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Я заздалегідь підготувала овочеву суміш, дрібно нарізала цибулю ріпчасту і цибулю-порей, селера і моркву. Курячі грудки слід заздалегідь відварити в трохи підсоленій воді до готовності. Потім курячу грудку вийняти і остудити, бульйон не виливати, він нам знадобиться для соусу.
пот пай з куркою - фото крок 2
Насамперед приготуйте пісочне тісто. Рецепт класичний: натрій 150 г вершкового масла і змішайте з 2 склянками борошна, гарненько перетріть в крихту, потім додайте сіль за смаком, 1 жовток і 2 ст. Ложки холодної води. Гарненько все розімніть до однорідності і зімніть в кулю. Готове тісто покладіть в пакетик і відправте в холодильник на 30-40 хвилин, а тим часом підготуйте начинку.
пот пай з куркою - фото крок 3
На сковороді розтопіть шматочок вершкового масла.
пот пай з куркою - фото крок 4
Надішліть в сковороду суміш овочів і тушкуйте їх 5-7 хвилин, щоб вони добре прогрілися і почали розм'якшуватися.
пот пай з куркою - фото крок 5
Додайте до овочів борошно і добре перемішайте. Тепер влийте молоко і 200 мл бульйону, який залишився з курки, додайте сіль, спеції за смаком і уварюють, поки соус не почне загусать.
пот пай з куркою - фото крок 6
Тепер додайте дрібно порізану курячу грудку і перемішайте.
пот пай з куркою - фото крок 7
Тісто вийміть з холодильника і розділіть навпіл. Одну частину тонко розкачати і викладіть в круглу форму, щоб утворилися високі бортики.
пот пай з куркою - фото крок 8
Викладіть підготовлену начинку.
пот пай з куркою - фото крок 9
Другу половину тіста розкачати і викладіть на начинку. Зробіть кілька отворів за допомогою невеликих вирубок для печива, щоб виходила пара. Надішліть пиріг в духовку (температура - 200 градусів) з 30 хвилин або поки пиріг зверху не підзолотившись.
пот пай з куркою - фото крок 10
Пот пай з куркою готовий. Подавайте його гарячим і їжте із задоволенням!

Схожі рецепти