Пот пай з куркою і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже популярне американське блюдо готується в горщиках або в глибокій формі, а подається не в якості закуски, а як основне блюдо. Записуйте, як приготувати піт пай з куркою і овочами.
Особливість цього пирога в тому, що начинка для нього робиться рідкої, з великою кількістю підливи або соусу. Готувати такий пиріг краще в горщиках або в глибокому блюді, адже при розрізанні начинка буде витікати. Можна зробити порційно або у великій формі. Пиріг накладають ложкою, щоб в тарілку потрапили всі інгредієнти (якщо готуєте в загальній формі).
- Куряче філе - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Заморожені овочі - 2 склянки (морква і горошок)
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Чебрець - 2 чайних ложки
- Молоко - 2 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 1 штука
- Тісто - 500 грам
1. Очистіть картоплю, наріжте її кубиками. Відваріть картоплю до готовності в підсоленій воді.
2. Наріжте куряче м'ясо шматочками, сіль і poperčite. Викладіть м'ясо в сковороду з оливковою олією, обсмажте філе до готовності, потім приберіть зі сковороди.
3. Наріжте дрібно цибулю, поверніть сковороду на вогонь і додайте цибулю, обсмажте його до золотистої скоринки.
4. Додайте до цибулі заморожені овочі, готуйте ще 2-3 хвилини.
5. Поверніть раніше обсмажене м'ясо до овочів в сковороду, а також додайте картоплю. Влейте молоко, додайте чебрець, борошно, посоліть і варіть до утворення густої консистенції.
6. Розділити тісто 2 частини, розкачайте кожну в пласт. В 2 окремі глибокі форми викладіть тісто, щоб звисали краю. У кожну форму додайте начинку.
7. Складіть звисають краї тіста в центр, змастіть пиріг яйцем, щоб вийшла гарна скоринка.
8. Випікайте пироги в розігрітій до 190 градусів духовки близько 30-40 хвилин. Подавайте пиріг гарячим, через 5-7 хвилин після того як дістали з духовки.