Рецепт Полунично-ванільне морозиво фото

Полунично-ванільне морозиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Вершки, Полуниця
Страви без випічки
На полуденок, Для дітей, Літні, Десерт, Полудень
Солодке, Десерти, Морозиво

Влітку найкраще приготувати в якості десерту ніжне морозиво, особливо якщо додати в нього полуницю і ваніль. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати полунично-ванільне морозиво.

В даному рецепті ви можете використовувати не вершки, а жирне домашнє молоко. Якщо у вас не виявилося перепелиних яєць, замініть їх курячими в кількості п'яти штук. Головним секретом приготування морозива є необхідність перемішувати його міксером кожні 1-2 години під час замерзання. Така процедура збагатить морозиво киснем і зробить його повітряним і ніжним. Не забудьте про ванільному екстракті, він зробить десерт більш апетитним.

  • Полуничне пюре - 300 грам
  • Полуниця - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Перепелині яйця - 20 штук
  • Вершки 12% - 1 літр
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
полунично-ванільне морозиво - фото крок 1
1. За допомогою міксера перебейте яйця разом з цукром, поступово додаючи його в яєчну масу. Коли суміш збільшиться в об'ємі і побіліє, перелийте її в каструлю.
полунично-ванільне морозиво - фото крок 2
2. У ємність на невеликому вогні додайте вершки і проваріть яєчну суміш, постійно помішуючи, до температури 80 градусів. Додайте ванільний екстракт, перемішайте і зніміть з вогню.
полунично-ванільне морозиво - фото крок 3
3. 2/3 обсягу вершкової суміші перелийте в полуничне пюре і перебити міксером до однорідності. Надішліть морозиво в морозилку на 1 час. Повторіть ту ж процедуру зі світлим видом морозива.
полунично-ванільне морозиво - фото крок 4
4. Дістаньте морозиво з морозилки і перебити міксером, потім знову відправте в морозилку і через годину повторно збийте міксером. Повторіть процедуру ще раз і вилийте в форму.
полунично-ванільне морозиво - фото крок 5
5. Додайте в полуничну суміш шматочки полуниці і відправте в морозилку до ранку. Смачного!

Схожі рецепти