Полунично-ванільне морозиво
(покроковий рецепт з фото)
Влітку найкраще приготувати в якості десерту ніжне морозиво, особливо якщо додати в нього полуницю і ваніль. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати полунично-ванільне морозиво.
В даному рецепті ви можете використовувати не вершки, а жирне домашнє молоко. Якщо у вас не виявилося перепелиних яєць, замініть їх курячими в кількості п'яти штук. Головним секретом приготування морозива є необхідність перемішувати його міксером кожні 1-2 години під час замерзання. Така процедура збагатить морозиво киснем і зробить його повітряним і ніжним. Не забудьте про ванільному екстракті, він зробить десерт більш апетитним.
- Полуничне пюре - 300 грам
- Полуниця - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Перепелині яйця - 20 штук
- Вершки 12% - 1 літр
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. За допомогою міксера перебейте яйця разом з цукром, поступово додаючи його в яєчну масу. Коли суміш збільшиться в об'ємі і побіліє, перелийте її в каструлю.
2. У ємність на невеликому вогні додайте вершки і проваріть яєчну суміш, постійно помішуючи, до температури 80 градусів. Додайте ванільний екстракт, перемішайте і зніміть з вогню.
3. 2/3 обсягу вершкової суміші перелийте в полуничне пюре і перебити міксером до однорідності. Надішліть морозиво в морозилку на 1 час. Повторіть ту ж процедуру зі світлим видом морозива.
4. Дістаньте морозиво з морозилки і перебити міксером, потім знову відправте в морозилку і через годину повторно збийте міксером. Повторіть процедуру ще раз і вилийте в форму.
5. Додайте в полуничну суміш шматочки полуниці і відправте в морозилку до ранку. Смачного!