Полента з сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже цікаве і нескладне блюдо італійської кухні хочу запропонувати вам спробувати. Якщо ви ще ніколи не пробували поленту, обов'язково раджу взяти на замітку цей рецепт і повторити його будинку.
Щоб вийшло ідеальне блюдо, рекомендую зварити крупу з вечора і залишити остигати до ранку. Якщо час не дозволяє, можна дати їй постояти і пару годин, звичайно. У поєднанні з розтопленим сиром буде дуже здорово! Покажу вам детально, як приготувати поленту з сирним соусом. Запам'ятовуйте!
- Зерно зернових - 1 Склянка
- Вода - 4-5 склянок
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Сіль і перець - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 1 Склянка
- Сир - 150 грам
1. У каструлі доведіть до кипіння воду, додайте ложку солі. Підготуйте кукурудзяну крупу.
2. Всипте крупу, постійно помішуючи. Варіть на дуже повільному вогні хвилин 15, постійно перемішуючи.
3. Викладіть на деко, застелене пергаментом, розрівняйте і залиште до повного охолодження.
4. Гострим ножем наріжте ось такими смужками.
5. Викладіть на деко. Трохи присипте сіллю і перцем, полийте оливковою олією. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку.
6. Через 20 хвилин дістаньте деко, акуратно переверніть кожен шматочок і відправте запікатися ще хвилин на 15-20.
7. У цей час можна приготувати соус. Обсмажте на вершковому маслі борошно пару хвилин. Влийте тонкою цівкою молоко і доведіть до кипіння. Додайте сіль, перець і тертий сир. Перемішайте і знімайте з вогню.
8. Ось і полента вже зарум'янилася.
9. Полента з сирним соусом - відмінний варіант для всієї родини! спробувати варто.
Смачного!
Смачного!