Полента (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю італійську кухню! Прості продукти з неї перетворюються у вишукані страви. Візьміть кукурудзяну крупу, зваріть з неї густу кашу. Так і вийде полента - ваша справжня палочка-виручалочка!
Полента - блюдо з кукурудзяної муки (крупи), рід густої каші, гарнір або самостійне блюдо. Її можна приготувати з цибулею, грибами, сиром, свіжою зеленню. Кожна добавка прекрасно гармонує з полентой.
Дізнайтеся, як приготувати поленту (класичний рецепт), і ви у всеозброєнні зустрінете будь-яких гостей. Готуйте з задоволенням!
- Заголовок Бондюель - 250 грам
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сир - 50 грам (для подачі)
- Вершкове масло - 50 грам (для подачі)

Вода і кукурудзяна мука: ось два простих продукту, які знадобиться для приготування класичної поленти.

Готувати поленту рекомендують в каструлі з міді або чавуну з товстими стінками. Але і звичайна каструля з товстим дном прекрасно впорається з цим завданням. Доведіть воду до кипіння, сіль й, і, постійно помішуючи, всипте кукурудзяну муку. А помішувати слід дерев'яною лопаткою.

Прожолжайте варити поленту протягом 25-30 хвилин, зменшивши вогонь до мінімуму. Не забувайте постійно помішувати! Полента стане відділятися від дна і стінок каструлі, а на самих стінках почне з'являтися кірка.

Викладіть поленту на обробну дошку, розрівняйте її лопаткою, дайте трохи охолонути.

При охолодженні полента застигає, так що її можна буде нарізати на порційні шматочки.

Для подачі полийте поленту зверху розтопленим вершковим маслом і присипте тертим пармезаном, або бринзою.