Рецепт Полента (класичний рецепт) фото

Полента (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Гарячі страви , Полента
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Обожнюю італійську кухню! Прості продукти з неї перетворюються у вишукані страви. Візьміть кукурудзяну крупу, зваріть з неї густу кашу. Так і вийде полента - ваша справжня палочка-виручалочка!

Опис приготування:

Полента - блюдо з кукурудзяної муки (крупи), рід густої каші, гарнір або самостійне блюдо. Її можна приготувати з цибулею, грибами, сиром, свіжою зеленню. Кожна добавка прекрасно гармонує з полентой.

Дізнайтеся, як приготувати поленту (класичний рецепт), і ви у всеозброєнні зустрінете будь-яких гостей. Готуйте з задоволенням!

  • Заголовок Бондюель - 250 грам
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сир - 50 грам (для подачі)
  • Вершкове масло - 50 грам (для подачі)
полента (класичний рецепт) - фото крок 1
Вода і кукурудзяна мука: ось два простих продукту, які знадобиться для приготування класичної поленти.
полента (класичний рецепт) - фото крок 2
Готувати поленту рекомендують в каструлі з міді або чавуну з товстими стінками. Але і звичайна каструля з товстим дном прекрасно впорається з цим завданням. Доведіть воду до кипіння, сіль й, і, постійно помішуючи, всипте кукурудзяну муку. А помішувати слід дерев'яною лопаткою.
полента (класичний рецепт) - фото крок 3
Прожолжайте варити поленту протягом 25-30 хвилин, зменшивши вогонь до мінімуму. Не забувайте постійно помішувати! Полента стане відділятися від дна і стінок каструлі, а на самих стінках почне з'являтися кірка.
полента (класичний рецепт) - фото крок 4
Викладіть поленту на обробну дошку, розрівняйте її лопаткою, дайте трохи охолонути.
полента (класичний рецепт) - фото крок 5
При охолодженні полента застигає, так що її можна буде нарізати на порційні шматочки.
полента (класичний рецепт) - фото крок 6
Для подачі полийте поленту зверху розтопленим вершковим маслом і присипте тертим пармезаном, або бринзою.

Схожі рецепти