Рецепт Полента з кукурудзяної крупи фото

Полента з кукурудзяної крупи
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Крупи
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, Корисний обід, На сніданок
Гарячі страви, Полента

Ця дуже проста в приготуванні каша обов'язково сподобатися тим, хто стежить за своїм здоров'ям і фігурою, а ще вона неймовірно смачна, самі спробуйте!

Як ви вже напевно здогадалися, під цим іноземним назвою «полента з кукурудзяної крупи» ховається знайома нам з дитинства каша. Взагалі, прийнято вважати, що блюдо це має італійське походження, так як в цій країні така каша була основним джерелом харчування селян в 16 столітті. Але це все історія, якщо ж говорити про теперішній час, то рецепт приготування поленти з кукурудзяної крупи на нашій території отримав величезне поширення завдяки корисним дієтичним властивостям крупи, з якої готується каша. Плюс її в тому, що вона зберігає свої корисні властивості навіть після обробки, Крім того, ця крупа дуже корисна для травлення, а так же часто використовується в різних дієтах. Приготувати поленту дуже просто, ну а далі все залежить тільки від вашої фантазії і бажань: вона однаково добре поєднується як з овочами, так і з м'ясом, різними сирами і молочними продуктами. Вам залишається тільки вибрати свій варіант, ну а я поки розповім вам, як приготувати поленту з кукурудзяної крупи.

  • Заголовок Бондюель - 330 грам
  • Вода - 740 грам
  • Сіль - 15 грам
полента з кукурудзяної крупи - фото крок 1
Для початку готуємо всі необхідні інгредієнти, їх всього три.
полента з кукурудзяної крупи - фото крок 2
Тепер наливаємо в каструльку воду і додаємо сіль. Коли вода закипить, починаємо всипати кукурудзяну крупу, постійно помішуючи її ложкою. Варимо кашу на повільному вогні, а коли вона відстане від стінок і почне потріскувати, її можна знімати з вогню. В принципі тепер каша вже повністю готова до вживання.
полента з кукурудзяної крупи - фото крок 3
Ви можете їсти її в такому вигляді, додавши свіжі овочі, а можете зробити як я. Коли каша приготуватися я викладаю її на змочену дошку, розрівнюю і нарізаю на прямокутники або ж за допомогою формочок ось на такі фігурки. Потім закидаю їх в підігріте молоко і вже потім їдять.

Схожі рецепти