Оладки з кукурудзяної крупи
(покроковий рецепт з фото)
Ситні і поживні оладки з кукурудзяної крупи запросто можна створити з кукурудзяної каші, що залишилася з вечері або зі сніданку. Навіть ті діти, які не люблять їсти кашу, із задоволенням їх з'їдять!
На приготування страви у вас піде менше часу, якщо ви заздалегідь відваріть кукурудзяну крупу і злегка остудіть її. За бажанням кефір можна замінювати кислим молоком, кислим молоком або рідким йогуртом. Щоб оладки вийшли більш пишними, всипте в тісто 0, 25 ç.l. Соди, але не більше, інакше випічка буде гірчити!
- Заголовок зернових - 120 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Кефір - 120 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Куряче яйце - 1 штука (велике)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 щіпки
Підготуйте зазначені продукти.
Промийте кукурудзяну крупу в мисці до прозорості води, потім пересипте в казан або ківш з антипригарним дном. Влийте теплу воду і посоліть. Помістіть на плиту ємність і відваріть кашу приблизно 15 хвилин на помірному нагріванні.
Потім вимкніть нагрів, накрийте ємність кришкою і залиште на 10-15 хвилин для пропарювання. За цей час крупа вбере в себе рідину, пропарити всередині.
Через зазначений час, викладіть кашу в салатник або глибоку миску, дайте їй охолонути близько 15 хвилин. Потім вбийте в ємність куряче яйце, всипте цукор.
Ретельно збийте всю масу, після влийте кефір будь-якої жирності і ще раз перемішайте.
Всипте пшеничне борошно і створити не туге тісто, як на оладки.
Всипте розпушувач і влийте рослинне масло без запаху. Акуратно все перемішайте.
Розжарити сковороду і влийте на неї 0, 5 ст.Л. Ратсітельного масла в перший раз. Столовою ложкою викладіть в розпечене масло приготоване тісто, перемішуючи його і піднімаючи з дна ємності відварену крупу.
Обсмажуйте оладки на помірному нагріванні приблизно по хвилині з кожної сторони. Так як в їх складі є рослинна олія, то більше масло на сковороду додавати не потрібно.
Викладіть рум'яні оладки кругом на тарілці, подайте до столу теплими разом зі сметаною і джемом, варенням. Скличте всіх на чаювання.