Полента з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Внести різноманітність у звичне і вже банальні речі щоденне меню я пропоную за допомогою цього рецепта. Нічого складного або дорогого, а результат - фантастика. Рекомендую придивитися до страви
Поспішаю показати вам чудовий варіант, як приготувати поленту з овочами. В даному випадку це морква, фенхель і стручкова квасоля, але ви можете запікати або смажити абсолютно будь-які овочі, які вам до душі. При бажанні таку страву можна подавати як самостійне або ж як гарнір до м'яса, наприклад.
- Морква - 10-12 штук
- Сіль, перець, оливкова олія - За смаком
- Фенхель - 1 штука
- Стручкова квасоля - 200 грам
- Бульйон - 6 склянок (курячий або овочевий)
- Зерно зернових - 1 Склянка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (або оливкова)
1. Вимийте і висушіть овочі. Видаліть зелень з моркви (можна не до кінця зрізати).
2. Викладіть на деко, сіль і poperčite, полийте оливковою олією і відправте в розігріту до 220 градусів духовку хвилин на 25-30.
3. Поки запікається морква, можна зайнятися полентой. Розігрійте в каструлі бульйон і після закипання тонкою цівкою всипати крупу, помішуючи. Приберіть вогонь до мінімуму і варіть близько півгодини. Після додайте сіль, перець, трохи вершкового або оливкової олії.
4. На сковороді з розігрітим оливковою олією обсмажте фенхель, зніміть з вогню і викладіть квасоля. Смажте кілька хвилин до м'якості.
5. Ось така апетитна полента з овочами вийшла. Зверху можна присипати перцем і кунжутом за бажанням. Смачного!