Полента з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Полента з грибами - ситне вегетаріанське блюдо. Рекомендую готувати її зі свіжими грибами. Хоча блюдо виходить смачним і з сушеними грибочками. Будемо використовувати поленту швидкого приготування.
Як приготувати поленту з грибами.
1. Приготуйте всі продукти для приготування поленти з грибами. Гриби промийте і наріжте кубиками, зелень подрібніть. Часник очистіть.
2. У сковороді на середньому вогні на оливковій олії обсмажте гриби до коричневого кольору (5-6 хвилин). Додайте в гриби трюфелевое масло, половину розмарину і пропущену через прес третю частину часнику. Приправити сіллю і poperčite, потім акуратно перемішайте. Якщо ви використовуєте НЕ печериці, то гриби попередньо відваріть.
3. У каструлю влийте овочевий бульйон і доведіть до кипіння.
4. Як тільки бульйон закипить, понизьте вогонь до повільного, потім повільно додайте в бульйон поленту швидкого приготування, постійно помішуючи дерев'яною ложкою.
5. Зніміть готову поленту з вогню, вона повинна бути ще рідкої, але липнути до стінок каструлі. Додайте тертий пармезан, олія, розмарин, часник і цибулю-різанець. Посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть поленту в протипригарне блюдо для запікання, зверху покладіть гриби і тертий сир.
6. Випікайте в духовці протягом 5-7 хвилин, поки сир не розтане і не почне міхур.
7. Полента з грибами готова! Смачного!
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Гриби нарізані - 4 склянки (свіжі)
- Часник - 3 зубчики
- Естрагон подрібнений - 1 Ст. Ложка
- Чебрець подрібнений - 1 Ст. Ложка
- Трюфельне масло - 1 Ст. Ложка (можна не використовувати.)
- Овочевий бульйон - 2 1/4 склянки
- Полента швидкого приготування - 1/2 склянки
- Сир Пармезан тертий - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Розмарин подрібнений - 1 Чайна ложка
- Лук-цибулю-шалот (перо) - 3-4 штук
- Сир жовтий - 100 грам
1. Приготуйте всі продукти для приготування поленти з грибами. Гриби промийте і наріжте кубиками, зелень подрібніть. Часник очистіть.
2. У сковороді на середньому вогні на оливковій олії обсмажте гриби до коричневого кольору (5-6 хвилин). Додайте в гриби трюфелевое масло, половину розмарину і пропущену через прес третю частину часнику. Приправити сіллю і poperčite, потім акуратно перемішайте. Якщо ви використовуєте НЕ печериці, то гриби попередньо відваріть.
3. У каструлю влийте овочевий бульйон і доведіть до кипіння.
4. Як тільки бульйон закипить, понизьте вогонь до повільного, потім повільно додайте в бульйон поленту швидкого приготування, постійно помішуючи дерев'яною ложкою.
5. Зніміть готову поленту з вогню, вона повинна бути ще рідкої, але липнути до стінок каструлі. Додайте тертий пармезан, олія, розмарин, часник і цибулю-різанець. Посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть поленту в протипригарне блюдо для запікання, зверху покладіть гриби і тертий сир.
6. Випікайте в духовці протягом 5-7 хвилин, поки сир не розтане і не почне міхур.
7. Полента з грибами готова! Смачного!