Полента з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Знову на моїй кухні італійська кухня! Але в цей раз спробую нове для себе блюдо - поленту. Це каша з кукурудзяної муки, аналог мамалиги. Її смак вам здасться знайомим, хоча і з незвичайними нотками.
На своїй кухні ви створите повноцінну страву з протеїном з доступних інгредієнтів, але абсолютно нове. Вам буде цікаво дізнатися про те, як приготувати поленту з куркою. А ще до неї ми додамо гарбуз. Вона дасть гарний колір і приємний м'який смак. Все це доповнять смажені курячі стегна.
- Куряче стегно - 4 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Темне пиво - 1, 5 склянки
- Курячий бульйон - 1400 мілілітрів
- Зерно зернових - 200 грам
- Пармезан - 100 грам
- Гарбузове пюре - 3/4 склянки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Дижонская гірчиця - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Чебрець, гілочка - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
У чавунній сковороді розігрійте масло. Потім обсмажте в ньому курку з обох сторін по 4 хвилини.
Потім курку видаліть, а замість неї викладіть цибулю півкільцями. Помішуючи, обсмажте його протягом 3-х хвилин. Потім всипте дрібно нашатковану часник. Готуйте ще 30 секунд. Далі додайте гірчицю, перець, сіль, чебрець і лавровий лист.
Після цього поверніть в сковороду стегна. Влейте пиво. Потім готуйте страву в духовці 30 хвилин під кришкою при 190 градусах, потім ще 30 хвилин без кришки.
У цей час приготуйте поленту. Закип'ятіть бульйон в каструлі. Далі додайте в нього крупу, чебрець і гарбузове пюре. Постійно заважаючи, варите кашу 3 хвилини. Потім варите блюдо на мінімальному вогні 45 хвилин, додаючи води за потребою.
Подавайте поленту в тарілку, а зверху викладіть курку. Смачного!