Похідна тарілка
(покроковий рецепт з фото)
Ось і тепло прийшло, хочеться вийти на природу, посидіти біля вогнища, і, звичайно, пригоститися чимось, а шашлики набридли, я знайшла ось такий чудовий рецепт похідної тарілки!
Приготуйте чудову гарячу закуску для великої компанії. Підійде м'ясо, овочі, зелень. Підійде для дачного сезону і пікніка на природі.
- Свинина - 500 грам
- Теляча печінка - 500 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Гриби - 300 грам
- Перець болгарський - 3 штуки
- Баклажани - 2 штуки
- Айва - 300 грам
- Картопля - 300 грам
- Яйця курячі - 15 штук
- Помідори черрі - 15 штук
Ну що ж… приступимо до готування. Всі овочі потрібно помити і порізати на шматочки, НЕ великі, але і не маленькі. Помідори черрі можна не різати, тож буде добре. Тепер на дрова, встановлюємо ось таку конструкцію у вигляді увігнутої сковорідки, зробленої з борони. Насправді, саме ось таку конструкцію мати необов'язково, плоский і великий казан, дуже навіть підійде. Наливаємо в сковорідку масла і чекаємо поки воно закипить.
Тепер кидаємо порізану шматочками свинину, даємо їй підсмажитися і швидко перемішуємо.
Коли мяско набуває красивого золотистого відтінку, викладаємо картопля. УВАГА! Якщо картопля не для запікання, його ніжно очистити від шкірки.
Слідом за картоплею відправляємо цибулю, можна його порізати кільцями, але тоді і додавати в блюдо його потрібно буде трохи пізніше.
Відразу за цибулею, крупно порізаний баклажан, і його потрібно швидко перемішувати, щоб не дати йому згоріти.
Наступний на черзі - перчик.
Печериці можна порізати на половинки, а можна і викласти цілими, так навіть соковитіше вийде, гасити до тих пір поки вони не зменшуватися в обсягах.
Тепер додаємо часник і соковиту, ароматну айву.
Зверху викладаємо порізану телячу печінку, якщо не дістали печінку, нічого страшного і без неї блюдо вийде дуже смачним.
Не забуваємо про помідорчики черрі.
Блюдо солимо і перемішуємо. Чекаємо ще п'ять хвилинок і починаємо бити по колу сковорідки яйця, вони запекутся і не дадуть сповзти страви, після того як ми сольем зайве масло.
Чекаємо, коли яйця добре запекутся і посипаємо рубаною зеленню і знімаємо з вогню.