Сирна тарілка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 20 хв.
Сирна тарілка подається як закуска до вин, лікерів або пива. Чим більше видів сирів в ній буде представлено, тим краще. Виглядає таке блюдо елегантно і красиво, подається воно з фруктами.
Опис приготування:
Для приготування цієї страви вам знадобиться багато різних сирів благородних сортів. Разом з ними можна подати фрукти і ягоди. Також сир відмінно поєднується з горіхами і медом. Щоб дізнатися, як приготувати сирну тарілку, прочитайте цей рецепт.
- Буше де Шевре - 200 грам
- Romadur - 200 грам
- Баварія Блю - 200 грам
- Лімбургер - 200 грам
- Сан - Polen - 300 грам
- Виноград, грецькі горіхи, інжир, груша, лимонний сік - За смаком
Наріжте брусочками"Буше де Шевре" . Це козячий сир, з білою благородною цвіллю. Смак у нього дуже ніжний, а запах злегка гоструватий.
Тепер черга"Ромадура" . На ньому цвіль червона. Практично завжди він випускається у формі багета. Гострий і ніжний одночасно смак нікого не залишить байдужим.
Лімбургер також наріжте пластинками. Його головна відмінність - щільна пряна скоринка з терпким і різким ароматом.
"Баварія блю" також буде мати гарний вигляд на сирній тарілці. Цей представник - м'який сир з благородною блакитною пліснявою, улюбленець багатьох у Франції.
Сен-Полен зліг солодкуватий на смак. Він є не вареним і пресування. Сир досить щільний, тому його вдасться нарізати тонко.
Викладіть все нарізані сорти сиру на дерев'яну тарілку. Вимийте фрукти і красиво їх наріжте. Доповніть фруктами і горішками тарілку з сирами і подавайте їх до столу.