Рецепт Плов з яловичини фото

Плов з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Крупи, Мал
Пісні страви
На обід
Гарячі страви, Плов

Для такої страви, як плов, здається, вже не існує ні національних, ні кулінарних кордонів. Тому баранину в цій страві можна з успіхом замінити яловичиною.

Плов будемо готувати в сотейнику з високими бортами. Викладіть в нього порізані цибулю і моркву і обсмажте протягом 10 хвилин, потім додайте шматочки м'яса, спеції і тушкуйте під кришкою протягом 45 хвилин. Потім додайте рис, воду і варіть 30 хвилин. Далі вимкніть вогонь, перемішайте і розкладіть по поверхні рису зубчики часнику. Залиште на виключеною плиті ще на 30-40 хвилин, щоб плов просочився ароматом часнику. Потім приберіть часник і подавайте на стіл. Смачного!

  • Яловичина - 400 грам
  • Круглий рис - 300 грам
  • Рослинна олія - 40 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Вода - 500-600 мілілітрів
  • Сіль, спеції - За смаком
плов з яловичини - фото крок 1
Поріжте і протушкувати протягом 10 хвилин в сотейнику цибулю і моркву. Додати сіль.
плов з яловичини - фото крок 2
М'ясо промийте, наріжте кубиками і додайте в сотейник.
плов з яловичини - фото крок 3
Посипте м'ясо перцем та іншими спеціями за смаком, накрийте кришку і тушкуйте протягом 45 хвилин.
плов з яловичини - фото крок 4
По закінченню цього часу висипте в сотейник промитий рис.
плов з яловичини - фото крок 5
Залийте водою і, не перемішуючи, накрийте кришкою і тушкуйте протягом півгодини.
плов з яловичини - фото крок 6
Потім вимкніть вогонь, перемішайте і розкладіть по поверхні рису зубчики часнику. Залиште на виключеною плиті ще на 30-40 хвилин, щоб плов просочився ароматом часнику. Потім приберіть часник і подавайте на стіл.

Схожі рецепти