Плов з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Для такої страви, як плов, здається, вже не існує ні національних, ні кулінарних кордонів. Тому баранину в цій страві можна з успіхом замінити яловичиною.
Плов будемо готувати в сотейнику з високими бортами. Викладіть в нього порізані цибулю і моркву і обсмажте протягом 10 хвилин, потім додайте шматочки м'яса, спеції і тушкуйте під кришкою протягом 45 хвилин. Потім додайте рис, воду і варіть 30 хвилин. Далі вимкніть вогонь, перемішайте і розкладіть по поверхні рису зубчики часнику. Залиште на виключеною плиті ще на 30-40 хвилин, щоб плов просочився ароматом часнику. Потім приберіть часник і подавайте на стіл. Смачного!
- Яловичина - 400 грам
- Круглий рис - 300 грам
- Рослинна олія - 40 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Вода - 500-600 мілілітрів
- Сіль, спеції - За смаком
Поріжте і протушкувати протягом 10 хвилин в сотейнику цибулю і моркву. Додати сіль.
М'ясо промийте, наріжте кубиками і додайте в сотейник.
Посипте м'ясо перцем та іншими спеціями за смаком, накрийте кришку і тушкуйте протягом 45 хвилин.
По закінченню цього часу висипте в сотейник промитий рис.
Залийте водою і, не перемішуючи, накрийте кришкою і тушкуйте протягом півгодини.
Потім вимкніть вогонь, перемішайте і розкладіть по поверхні рису зубчики часнику. Залиште на виключеною плиті ще на 30-40 хвилин, щоб плов просочився ароматом часнику. Потім приберіть часник і подавайте на стіл.