Рецепт Плов з сочевицею і рисом фото

Плов з сочевицею і рисом
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
Овочі , Бобові , Крупи , Мал , Сочевиця
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей плов готують в арабських країнах, основою є два інгредієнта: рис і сочевиця. Рекомендую додатково додати куряче філе або інше м'ясо для ситності страви. Спробуйте, готується просто!

Опис приготування:

Готуємо плов з сочевицею і рисом в домашніх умовах. Блюдо родом з арабських країн, кажуть що такий плов - доля бідних, тому використовується самий мінімум базових інгредієнтів: Мал, сочевиця, цибуля, сіль і вода. Пропоную додати до оригінальних інгредієнтів, кілька звичних нам, наприклад: куряче м'ясо, морква і зелень для прикраси блюда. Хай щастить!

  • Мал - 1, 5 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Сочевиця - За смаком
  • Куряче філе - За смаком (по бажанню)
  • Зелень - 1 За смаком (для прикраси)
плов з сочевицею і рисом - фото крок 1
Наріжте півкільцями цибулю.
плов з сочевицею і рисом - фото крок 2
Вливаємо трохи масла в чашу мультиварки і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, режим"Випічка" . Перекладаємо цибулю в окремий посуд, він знадобиться для подачі страви.
плов з сочевицею і рисом - фото крок 3
Викладаємо в чашу промиту сочевицю, заливаємо водою (з 0, 5 склянки сочевиці - 1 склянка води). Готуємо в режимі"Гречка" до звукового сигналу.
плов з сочевицею і рисом - фото крок 4
До готової сочевиці додаємо 3, 5 склянки води і сіль за смаком, перемішуємо і додаємо промитий рис. Готуємо в режимі"Плов" до сигнала.
плов з сочевицею і рисом - фото крок 5
Готово!
плов з сочевицею і рисом - фото крок 6
Для різноманітності, можна додати куряче філе, морква і прикрасити страву зеленню. Смачного!

Схожі рецепти