Плов з сочевицею і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Цей плов готують в арабських країнах, основою є два інгредієнта: рис і сочевиця. Рекомендую додатково додати куряче філе або інше м'ясо для ситності страви. Спробуйте, готується просто!
Готуємо плов з сочевицею і рисом в домашніх умовах. Блюдо родом з арабських країн, кажуть що такий плов - доля бідних, тому використовується самий мінімум базових інгредієнтів: Мал, сочевиця, цибуля, сіль і вода. Пропоную додати до оригінальних інгредієнтів, кілька звичних нам, наприклад: куряче м'ясо, морква і зелень для прикраси блюда. Хай щастить!
- Мал - 1, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Сочевиця - За смаком
- Куряче філе - За смаком (по бажанню)
- Зелень - 1 За смаком (для прикраси)
Наріжте півкільцями цибулю.
Вливаємо трохи масла в чашу мультиварки і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, режим "випічка" . Перекладаємо цибулю в окремий посуд, він знадобиться для подачі страви.
Викладаємо в чашу промиту сочевицю, заливаємо водою (з 0, 5 склянки сочевиці - 1 склянка води). Готуємо в режимі "гречка" до звукового сигналу.
До готової сочевиці додаємо 3, 5 склянки води і сіль за смаком, перемішуємо і додаємо промитий рис. Готуємо в режимі "плов" до сигнала.
Готово!
Для різноманітності, можна додати куряче філе, морква і прикрасити страву зеленню. Смачного!