Плов з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Помітив, що чоловікам плов з сочевицею подобається куди більше, ніж жінкам. Плов сам по собі - блюдо дуже ситне і поживне, а вже якщо він з сочевицею - то це взагалі важка артилерія.
Плов з сочевицею - найкращий плов! Блюдо виходить неймовірно ситним і поживним, але, в той же час, дуже легко засвоюється в організмі. Для розвантажувального дня цей плов без м'яса підійде чудово.
- Мал - 1, 5 склянки
- Сочевиця - 1 Склянка
- Ріпчаста цибуля - 4 штуки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
Сочевицю відварити, як зазначено на упаковці, і змішати з рисом. Залити гарячою кип'яченою водою і варити на середньому вогні.
Рис і сочевицю постійно помішувати. Поступово вони будуть вбирати в себе воду.
Одночасно при цьому, в сковороді робимо лушпиння піджарку. Обсмажуємо цибулю в рослинній олії до золотистого, додаємо сіль, перець, улюблені спеції, і кладемо в каструлю з пловом.
Коли вода з каструлі з пловом впоратися майже повністю, вимикаємо вогонь, накриваємо плов кришкою і даємо йому настоятися 10-15 хвилин, після чого плов з сочевицею можна подавати на стіл. Смачного!