Турецький салат з рисом і сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ситний, поживний салат з незвичним поєднанням інгредієнтів. Рецепт стане в нагоді тим, хто постить, адже салат дуже корисний, та й просто смачний і чудово урізноманітнює ваше меню. Готуємо!
Цей ситний і смачний салат цілком може замінити другу страву на вашому обідньому столі. Салат дуже корисний, адже інгредієнти, які входять до його складу, багаті вітамінами, клітковиною, білком, що дуже актуально для тих, хто дотримується посту. Кількість інгредієнтів і спеції ви можете регулювати на свій смак. Ще в салат можна додавати подрібнені горіхи, родзинки. Пробуйте, експериментуйте і насолоджуйтеся!
- Сочевиця - 1/2 склянки
- Мал - 1/2 склянки
- Кукурудза консервована - 150-200 грам
- Зелена цибуля - 3-4 штук
- Сумах - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
- Солоні огірки - 1 штука
- Сіль - 1/3 чайних ложки (за смаком)
1. Насамперед відваримо рис і сочевицю до готовності в підсоленій воді. Остужаем.
2. Нарізаємо пір'я зеленої цибулі, з кукурудзи зливаємо рідину.
3. Для заправки змішуємо оливкову олію, лимонний сік, сумах і сіль.
4. Солоні огірки можна нарізати дрібними кубиками, а можна натерти на дрібній тертці.
5. Викладаємо в миску всі підготовлені інгредієнти. По бажанню, можна додати часник і зелень кропу і петрушки.
6. Перемішуємо і додаємо заправку. Даємо настоятися салату не менш 20-30 хвилин.
7. І подаємо до столу. Смачного!