Турецький салат
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати турецьку салат? Тоді цей рецепт допоможе впоратися із завданням. Салат виходить смачним і ситним, до нього можна не додавати гарнір. Подається як окрему страву
Турецький салат вийде дуже ситним і смачним, якщо в нього додати трохи макаронів, болгарського перцю, зелень, а також приготувати спеціальну заправку. У великій салатниці все буде виглядати дуже апетитно, а гості будуть в захваті від оригінальної страви. Навряд чи вони зможуть відязикатися від такої смакоти.
- Помідор - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Макаронні вироби - 200 грам
- Braai - За смаком
- Шинка - 200 грам
- Білий винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Перець мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Зелень і овочі промийте, почекайте, поки обсохнуть. Макарони беріть маленьких розмірів, зроблені з твердих сортів пшениці. Що ж стосується використання кінзи, то тут варто взяти до уваги той момент, що даний вид зелені має особливий різкий смак і запах. Якщо ж ви не бажаєте в своєму блюді чути такі різкі аромати, то замініть її петрушкою. Тим не менш яскравий смак кінзи здатний підкреслити вишуканий смак цієї страви.
2. У трохи підсоленій воді відваріть макаронні вироби, але постарайтеся їх не переварювати. Фахівці радять варити макарони близько восьми хвилин, але раджу все-таки слідувати інструкції на упаковці. Процідіть макарони, влийте певну кількість масла, перешкодьте, щоб вироби не злипалися. Коли макарони охолонуть, викладіть їх у велику ємність.
3. Очистіть перець від насіння, наріжте його м'якоть невеликими кубиками. Цю ж процедуру слід повторити з помідором. Наріжте соломкою або невеликими кубиками шинку, висипте все це до макаронів. Заправку необхідно готувати так: в масло налийте трохи винного оцту, посоліть і поперчіть за смаком. Цю суміш ретельно перемішайте і додайте в салат. Всі інгредієнти ще разок перемішайте і поставте в холодне місце на 30 хвилин. Замість приготовленої заправки можете застосувати майонез.
4. Салат подавайте охолодженим, зверху можете прикрасити його рубаною кінзою або петрушкою. Для аромату можна додати трохи часнику.