Плов з shafranom
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную на замітку досить простий рецепт плову з шафраном, приготування якого не займе багато часу і сил. Його можна зробити як з куркою, так і з іншим м'ясом за смаком.
Як приготувати плов з шафраном?
1. Насамперед необхідно очистити цибулини і часник. На сковороді розігріти трохи олії і злегка їх обсмажити.
2. Очистити невеликий шматочок кореня імбиру і подрібнити. Додати в масло разом з подрібненим перцем чилі. Це дуже простий рецепт плову з шафраном, але при бажанні можна додати і інші овочі - морква, солодкий перець, бобові, наприклад.
3. Філе вимити, обсушити паперовою серветкою і нарізати невеликими шматочками. Додати на сковороду і смажити до появи скоринки на середньому вогні.
4. Мал промити кілька разів.
5. Шафран з'єднати зі спеціями і сіллю, а потім розтерти в ступці.
6. Помідори вимити і нарізати дрібними кубиками. При бажанні можна зняти з них шкірку. Додати до курки помідори і половину спецій. Продовжувати смажити на повільному вогні до готовності.
7. Каструлю або сотейник з товстим дном трохи змастити маслом і викласти туди половину рису.
8. Решта спеції залити невеликою кількістю води і як слід перемішати.
9. Викласти курку і накрити другою половиною рису.
10. Влити розчинений спеції і воду так, щоб вона злегка покрила рис.
11. При бажанні можна помістити зверху вимиту головку часнику.
12. Накрити кришкою і залишити на повільному вогні нудитися.
13. Коли плов з шафраном в домашніх умовах готовий, залишити його під кришкою ще на 30-40 хвилин, а потім можна подавати до столу.
Смачного!
- Куряче філе - 500 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1 щіпка
- Помідор - 2 штуки
- Мал - 500 грам
- Спеції - 1 щіпка(koriandr, кмин, обкладинка, перець чилі, паприка)
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Насамперед необхідно очистити цибулини і часник. На сковороді розігріти трохи олії і злегка їх обсмажити.
2. Очистити невеликий шматочок кореня імбиру і подрібнити. Додати в масло разом з подрібненим перцем чилі. Це дуже простий рецепт плову з шафраном, але при бажанні можна додати і інші овочі - морква, солодкий перець, бобові, наприклад.
3. Філе вимити, обсушити паперовою серветкою і нарізати невеликими шматочками. Додати на сковороду і смажити до появи скоринки на середньому вогні.
4. Мал промити кілька разів.
5. Шафран з'єднати зі спеціями і сіллю, а потім розтерти в ступці.
6. Помідори вимити і нарізати дрібними кубиками. При бажанні можна зняти з них шкірку. Додати до курки помідори і половину спецій. Продовжувати смажити на повільному вогні до готовності.
7. Каструлю або сотейник з товстим дном трохи змастити маслом і викласти туди половину рису.
8. Решта спеції залити невеликою кількістю води і як слід перемішати.
9. Викласти курку і накрити другою половиною рису.
10. Влити розчинений спеції і воду так, щоб вона злегка покрила рис.
11. При бажанні можна помістити зверху вимиту головку часнику.
12. Накрити кришкою і залишити на повільному вогні нудитися.
13. Коли плов з шафраном в домашніх умовах готовий, залишити його під кришкою ще на 30-40 хвилин, а потім можна подавати до столу.
Смачного!