Рецепт Плов з shafranom фото

Плов з shafranom
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо , Крупи , Мал , Шафран
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Пропоную на замітку досить простий рецепт плову з шафраном, приготування якого не займе багато часу і сил. Його можна зробити як з куркою, так і з іншим м'ясом за смаком.

Опис приготування:

Як приготувати плов з шафраном?

1. Насамперед необхідно очистити цибулини і часник. На сковороді розігріти трохи олії і злегка їх обсмажити.

2. Очистити невеликий шматочок кореня імбиру і подрібнити. Додати в масло разом з подрібненим перцем чилі. Це дуже простий рецепт плову з шафраном, але при бажанні можна додати і інші овочі - морква, солодкий перець, бобові, наприклад.

3. Філе вимити, обсушити паперовою серветкою і нарізати невеликими шматочками. Додати на сковороду і смажити до появи скоринки на середньому вогні.

4. Мал промити кілька разів.

5. Шафран з'єднати зі спеціями і сіллю, а потім розтерти в ступці.

6. Помідори вимити і нарізати дрібними кубиками. При бажанні можна зняти з них шкірку. Додати до курки помідори і половину спецій. Продовжувати смажити на повільному вогні до готовності.

7. Каструлю або сотейник з товстим дном трохи змастити маслом і викласти туди половину рису.

8. Решта спеції залити невеликою кількістю води і як слід перемішати.

9. Викласти курку і накрити другою половиною рису.

10. Влити розчинений спеції і воду так, щоб вона злегка покрила рис.

11. При бажанні можна помістити зверху вимиту головку часнику.

12. Накрити кришкою і залишити на повільному вогні нудитися.

13. Коли плов з шафраном в домашніх умовах готовий, залишити його під кришкою ще на 30-40 хвилин, а потім можна подавати до столу.

Смачного!

  • Куряче філе - 500 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Перець чилі - 1 щіпка
  • Помідор - 2 штуки
  • Мал - 500 грам
  • Спеції - 1 щіпка(koriandr, кмин, обкладинка, перець чилі, паприка)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
Як приготувати плов з шафраном?

1. Насамперед необхідно очистити цибулини і часник. На сковороді розігріти трохи олії і злегка їх обсмажити.

2. Очистити невеликий шматочок кореня імбиру і подрібнити. Додати в масло разом з подрібненим перцем чилі. Це дуже простий рецепт плову з шафраном, але при бажанні можна додати і інші овочі - морква, солодкий перець, бобові, наприклад.

3. Філе вимити, обсушити паперовою серветкою і нарізати невеликими шматочками. Додати на сковороду і смажити до появи скоринки на середньому вогні.

4. Мал промити кілька разів.

5. Шафран з'єднати зі спеціями і сіллю, а потім розтерти в ступці.

6. Помідори вимити і нарізати дрібними кубиками. При бажанні можна зняти з них шкірку. Додати до курки помідори і половину спецій. Продовжувати смажити на повільному вогні до готовності.

7. Каструлю або сотейник з товстим дном трохи змастити маслом і викласти туди половину рису.

8. Решта спеції залити невеликою кількістю води і як слід перемішати.

9. Викласти курку і накрити другою половиною рису.

10. Влити розчинений спеції і воду так, щоб вона злегка покрила рис.

11. При бажанні можна помістити зверху вимиту головку часнику.

12. Накрити кришкою і залишити на повільному вогні нудитися.

13. Коли плов з шафраном в домашніх умовах готовий, залишити його під кришкою ще на 30-40 хвилин, а потім можна подавати до столу.

Смачного!

Схожі рецепти