Рецепт Плов з грибами фото

Плов з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гриби , Мал , Печериці
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Плов з грибами - легке і швидке в приготуванні основне блюдо. Ви зможете приготувати гаряче всього за півгодини! Для цієї страви я використовую шампіньйони, але підійдуть і будь-які інші гриби.

Опис приготування:

Приснився мені недавно узбек з кинджалом і казаном. Пар стовпом валить, на стіні - тушка бараняча і узбек в усі золоті зуби посміхається (гаразд, не в усі, в третину). Злякалася страшно! Все сонники перегорнула. Нетто-узбеки! Все ж узбеки так просто не сняться, вирішила я. Тому, зачепивши очима нудьгуючий в шафці пузатенький рис, вирішила зварити плов. Точніше, psevdoplov. Зараз все поясню.

Плов, як відомо, справа м'ясне і екстремально жирне. Вкуснятина, звичайно, але не влітку (в сезон бікіні і маленьких облягаючих платьюшек! ). Тому мій плов буде без м'яса. Хай вибачить мене узбек зі сну! сподіваюся, не прийде мені мститися наступної ночі.

Отже, плов буде без м'яса, але, щоб цю справу якось компенсувати, додамо грибів. Гриби, правда, теж «псевдо». Печериці! Для мене гриб - це лисичка або білий, а печериці - так, balovstvo. Хоча вони готуються швидко і сирими можна їсти. А гаспаччо зі свіжих печериць, sbrиznutoe limonchikom до priporoshennoe perchikom, - просто смакота! Гаразд, повертаюся до плову.

Отже, мій плов з грибами - дуже простий, швидкий і легкий у приготуванні і, що досить важливо, коштує копійки (або євроценти, якщо побажаєте). Рецепт плову з грибами навряд чи здасться складним навіть початківцю.

Печериці я купую прямо в ангарі, де вони ростуть (такий ангар, немов гриб, в минулому році виріс по дорозі на мою дачу). Печериці там біло-рожеві, ароматні, соковиті! Коротше кажучи, поки додому дісталася, половину з'їла. Половину нарізала пластами і виклала в сковороду з оливковою олією гаситися.

Більшість людей варить рис, закидаючи його в киплячу воду (на склянку рису - дві склянки води). А я рис промиваю і відразу - шусть! - в холодну підсолену воду. Мені здається, так швидше. Коли вода з рисом закипить, заважатиму кілька разів, вогонь до середнього збавляючи. Хвилин 12-14 і майже!

Поки у нас вариться рис та гасяться гриби, чистим, миємо й нарізаємо морквину і цибулю. Відмінно, якщо за вас це кухонний комбайн робить! Якщо ж немає, то цибулину наріжте невеликими кубиками, морква - четвертькольцами (ну і слівце! ). Нарізані овочі треба додати до вже пропареною грибочками. Але спочатку влийте в сковороду ще трохи оливкової або іншої олії рослинного походження, приправити сіллю, поперчіть, додайте пару пучок яскравою пряної паприки. Все це злегка обсмажте, перемішуючи дерев'яною лопаткою. Спеції повинні нагрітися і заграти, а смаки подружитися. Потім закидаємо цибулю і моркву. roza_ker, поки цибуля не стане прозорим, а морковочка підрум'яниться.

До цього часу наш рис вже зварився. Краще, якщо він буде не зовсім м'яким, а аль денте, як сказали б італійці про пасті. Рис додаємо до смажених овочів, акуратно змішуємо і обсмажуємо ще протягом кількох хвилин.

В середньому, на приготування плову з грибами з цього суперпростому рецептом у вас повинно піти близько півгодини-хвилин сорок. От і все - тепер ви знаєте, як приготувати плов з грибами!

Смачного!


  • Мал - 1 Склянка
  • Цибулина - 1 штука
  • Шампінбони- 0, 5 кілограма
  • Морква - 2 штуки
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
  • Паприка мелена - - За смаком
Приснився мені недавно узбек з кинджалом і казаном. Пар стовпом валить, на стіні - тушка бараняча і узбек в усі золоті зуби посміхається (гаразд, не в усі, в третину). Злякалася страшно! Все сонники перегорнула. Нетто-узбеки! Все ж узбеки так просто не сняться, вирішила я. Тому, зачепивши очима нудьгуючий в шафці пузатенький рис, вирішила зварити плов. Точніше, psevdoplov. Зараз все поясню.

Плов, як відомо, справа м'ясне і екстремально жирне. Вкуснятина, звичайно, але не влітку (в сезон бікіні і маленьких облягаючих платьюшек! ). Тому мій плов буде без м'яса. Хай вибачить мене узбек зі сну! сподіваюся, не прийде мені мститися наступної ночі.

Отже, плов буде без м'яса, але, щоб цю справу якось компенсувати, додамо грибів. Гриби, правда, теж «псевдо». Печериці! Для мене гриб - це лисичка або білий, а печериці - так, balovstvo. Хоча вони готуються швидко і сирими можна їсти. А гаспаччо зі свіжих печериць, sbrиznutoe limonchikom до priporoshennoe perchikom, - просто смакота! Гаразд, повертаюся до плову.

Отже, мій плов з грибами - дуже простий, швидкий і легкий у приготуванні і, що досить важливо, коштує копійки (або євроценти, якщо побажаєте). Рецепт плову з грибами навряд чи здасться складним навіть початківцю.

Печериці я купую прямо в ангарі, де вони ростуть (такий ангар, немов гриб, в минулому році виріс по дорозі на мою дачу). Печериці там біло-рожеві, ароматні, соковиті! Коротше кажучи, поки додому дісталася, половину з'їла. Половину нарізала пластами і виклала в сковороду з оливковою олією гаситися.

Більшість людей варить рис, закидаючи його в киплячу воду (на склянку рису - дві склянки води). А я рис промиваю і відразу - шусть! - в холодну підсолену воду. Мені здається, так швидше. Коли вода з рисом закипить, заважатиму кілька разів, вогонь до середнього збавляючи. Хвилин 12-14 і майже!

Поки у нас вариться рис та гасяться гриби, чистим, миємо й нарізаємо морквину і цибулю. Відмінно, якщо за вас це кухонний комбайн робить! Якщо ж немає, то цибулину наріжте невеликими кубиками, морква - четвертькольцами (ну і слівце! ). Нарізані овочі треба додати до вже пропареною грибочками. Але спочатку влийте в сковороду ще трохи оливкової або іншої олії рослинного походження, приправити сіллю, поперчіть, додайте пару пучок яскравою пряної паприки. Все це злегка обсмажте, перемішуючи дерев'яною лопаткою. Спеції повинні нагрітися і заграти, а смаки подружитися. Потім закидаємо цибулю і моркву. roza_ker, поки цибуля не стане прозорим, а морковочка підрум'яниться.

До цього часу наш рис вже зварився. Краще, якщо він буде не зовсім м'яким, а аль денте, як сказали б італійці про пасті. Рис додаємо до смажених овочів, акуратно змішуємо і обсмажуємо ще протягом кількох хвилин.

В середньому, на приготування плову з грибами з цього суперпростому рецептом у вас повинно піти близько півгодини-хвилин сорок. От і все - тепер ви знаєте, як приготувати плов з грибами!

Смачного!

Схожі рецепти