Плов з білими грибами
(покроковий рецепт з фото)
Білий гриб - цар всіх грибів. У хорошого грибника завжди знайдуться сушені білі гриби. Аромат таких грибів просто неймовірний. Ось і я запаслася такими і тепер готую різні страви.
Обсмажуємо цибулю з морквою. Додайте гриби, потім воду і рис. Заправте спеціями і варіть до готовності.
- Мал - 2 склянки
- Гриби білі сушені - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Бульйон м'ясний - 4 склянки
- Морква - 1 штука
- Куркума транспортні - За смаком
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Спеції до плову - За смаком
- Зіра мелена - За смаком
Морква очистити і натерти на тертці.
У широкому товстостінній сотейнику розігрійте рослинне масло. На ньому обсмажити цибулю.
Додайте моркву. Гасіть все разом.
Білі гриби промити. Залити гарячою водою і дати постояти 5-7 хвилин. У мене не було часу вистоювати гриби. Помила їх. Помістила в каструльку з водою і просто проварила 10 хвилин.
Білі гриби промити. Залити гарячою водою і дати постояти 5-7 хвилин. У мене не було часу вистоювати гриби. Помила їх. Помістила в каструльку з водою і просто проварила 10 хвилин.
Відварені гриби нарізати і додати до овочів.
У п'яти водах промийте рис до чистої води. Рис викладіть до овочів. Залийте гарячим бульйоном (додайте солі) і варіть на низькому вогні, накривши сотейник кришкою.
За період варіння рису помішувати нічого не треба. Рис вбере воду.
За період варіння рису помішувати нічого не треба. Рис вбере воду.
Подайте плов до столу, прикрасивши зеленню.