Плов з гречки з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Страви postnoe, в ньому гармонійно поєднується гречка, корінь селери і грибочки. Можна з упевненістю називати таку їжу "гречаним пловом"! Підійде на обід або вечерю. Спробуйте, нічого складного!
Готуємо плов з гречки з грибами в домашніх умовах. Виключивши з рецепта масло, блюдо стає на 100% пісним, але від цього не менш смачним. Проте, привожу рецепт саме в тому вигляді, в якому готую сам. При подачі на стіл гречаний плов прикрашається подрібненою зеленню. Хай щастить!
- Гречка - 1, 5 склянки
- Селера кореневої - 300 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Шиітаке - 300 грам
- Часник - 4 зубчики
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль - За смаком
- Вода - 2 склянки
Морква і корінь селери поріжте дрібною соломкою. Цибулю ріжемо півкільцями. Всі овочі тушкуємо і кладемо в каструлю.
Гриби промийте і наріжте соломкою. Гриби обсмажуємо на сковороді, в кінці додаємо подрібнений часник. Кладемо грибочки на овочі.
Гречку промийте і засипте зверху. Залийте двома склянками окропу. Сіль і спеції за смаком.
Доводимо все до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо під кришкою, до випаровування води і готовності гречки.
Смачного!