Плов з гречки
(покроковий рецепт з фото)
Що, що, що! Вам не здалося - дійсно, сьогодні я розповім, як готувати плов з гречки. Звичайно, назва "плов" тут умовне, проте принципи приготування практично ті ж.
У моїй родині до гречки байдужих немає. А вже таке блюдо, як плов з гречки, завжди зустрічається на "ура" . Кажуть, що плов з гречки їдять навіть ті, хто не любить гречку. Якщо у вашій родині є нелюбітелі цієї крупи - скористайтеся цим рецептом приготування плову з гречки. Думаю, вони змінять своє ставлення Снобам і буркотун відразу скажу, що я не дурна і чудово знаю - з точки зору кулінарії плов можна готувати виключно з усім нам відомої крупи, яка гречка, але… я це блюдо називаю все одно саме так, оскільки готується воно точно так же, як і звичайний плов, тільки замість рису використовується гречка.
- Гречка - 500 грам
- Баранина - 600 грам
- Морква - 400 грам
- Цибуля - 200 грам
- Рослинна олія - 200 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Спеції для плову - 2-3 Щепоток
Перший етап - прожарювання або підсмажування без жиру гречаної крупи. Ну звичайно - спочатку крупу варто перебрати. Робимо це в казані хвилин 10 весь час помішуючи крупу.
Чистимо цибулю та моркву. Нарізаємо моркву смужками, цибуля - півкільцями.
Просмажену гречку прибираємо з казана. Наливаємо в нього рослинне масло і обсмажуємо цибулю і моркву.
М'ясо миємо й розрізаємо на шматки необхідного нам розміру.
Викладаємо шматки м'яса в казан з морквою і цибулею і прожарюємо до напівготовності. Додаємо до м'яса спеції і сіль.
Засипаємо в казан гречку.
Заливаємо в казан окріп. Кількість визначаємо на око - вода повинна бути вище рівня гречки приблизно на півтора-два сантиметри. Накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь під казаном на мінімум. Через півтори години можна дивитися що вийшло:)
А вийшов плов з гречки!