Рецепт Котлети з гречки з грибами фото

Котлети з гречки з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш, Крупи, Гриби, Гречка
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Це дієтичне друга страва, яке часто готують вегетаріанці. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати котлети з гречки з грибами. Низькокалорійні і в той же час ситно! вдалого приготування!

Такі котлети не містять м'яса і дуже легко сприймаються організмом людини. Смак у них виходить начебто м'ясної. Це повністю заслуга грибів і вдало підібраних спецій. З приправ я зазвичай кладу орегано і чорний мелений перець.

  • Крупа гречана - 230 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 50 грам
  • Зелень - 1 пучок
котлети з гречки з грибами - фото крок 1
Гречку необхідно промити від бруду і непридатних крупинок, залити водою і накрити кришкою. Відваримо її в каструлі до кінцевої готовності.
котлети з гречки з грибами - фото крок 2
Цибулю чистимо від лушпиння. Підійде будь-який сорт цибулі: і білий, і червоний. Обмиваємо його водою. Рубаємо на невеликі шматочки.
котлети з гречки з грибами - фото крок 3
Гриби миємо як слід. Ріжемо на пластини. Зазвичай я використовую шампіньйони, вони продаються в кожному магазині і мають класичний смак грибів. Розігріваємо сковорідку з олією. Обсмажуємо цибулю та печериці до золотистого.
котлети з гречки з грибами - фото крок 4
Змішуємо гриби, гречану кашу, яйця і посічену дрібно свіжу зелень. Зручно ізельчіть масу за допомогою блендера, щоб маса була однорідною. Також можна було печериці з цибулею подрібнити окремо. Фарш готовий!
котлети з гречки з грибами - фото крок 5
Формуємо котлетки з отриманої маси. Сковорідку розігріваємо, наливаємо в неї масло, котлети обмакиваем в борошно або в панірувальні сухарі і обсмажуємо з обох боків до готовності. Ось і всі хитрощі! Смачного!

Схожі рецепти