Котлети з гречки з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Це дієтичне друга страва, яке часто готують вегетаріанці. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати котлети з гречки з грибами. Низькокалорійні і в той же час ситно! вдалого приготування!
Такі котлети не містять м'яса і дуже легко сприймаються організмом людини. Смак у них виходить начебто м'ясної. Це повністю заслуга грибів і вдало підібраних спецій. З приправ я зазвичай кладу орегано і чорний мелений перець.
- Крупа гречана - 230 грам
- Печериці - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 50 грам
- Зелень - 1 пучок
Гречку необхідно промити від бруду і непридатних крупинок, залити водою і накрити кришкою. Відваримо її в каструлі до кінцевої готовності.
Цибулю чистимо від лушпиння. Підійде будь-який сорт цибулі: і білий, і червоний. Обмиваємо його водою. Рубаємо на невеликі шматочки.
Гриби миємо як слід. Ріжемо на пластини. Зазвичай я використовую шампіньйони, вони продаються в кожному магазині і мають класичний смак грибів. Розігріваємо сковорідку з олією. Обсмажуємо цибулю та печериці до золотистого.
Змішуємо гриби, гречану кашу, яйця і посічену дрібно свіжу зелень. Зручно ізельчіть масу за допомогою блендера, щоб маса була однорідною. Також можна було печериці з цибулею подрібнити окремо. Фарш готовий!
Формуємо котлетки з отриманої маси. Сковорідку розігріваємо, наливаємо в неї масло, котлети обмакиваем в борошно або в панірувальні сухарі і обсмажуємо з обох боків до готовності. Ось і всі хитрощі! Смачного!