Котлети з гречки і сиру
(покроковий рецепт з фото)
З вчорашньої гречки і залишків сиру можна приготувати смачні котлети. Так, так, саме котлети. Вони прості у приготуванні. Незвичайні гречано-сирні котлети припадуть до смаку всім без винятку.
З гречки можна приготувати не тільки гарнір і молочну кашу, але і дуже смачні котлети. Сьогодні я вам розповім, як приготувати котлети з гречки і сиру. Незвичне поєднання, чи не так? але повірте, котлети виходять дуже смачними і незвичайними. А якщо додати кілька зубчиків часнику, то ще й пікантні. Спробуйте приготувати гречано-сирні котлети і поекспериментуйте з різними приправами!
- Гречана крупа - 1 Склянка
- Сир - 200-300 грам
- Зелень - 1 пучок
- Борошно пшеничне - 1-2 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1/3 чайних ложки (за смаком)
- Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток
- Паприка копчена мелена - 1/4 чайних ложки (за смаком)
- Сухі трави - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Панірувальні сухарі - 3-4 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1/3 склянки
1. Якщо у вас не залишилося вчорашньої гречки з вечері, то просто відваріть крупу як зазвичай.
2. У сир додаємо яйце, сіль, чорний мелений перець, паприку і трави за смаком. Добре все перемішуємо. Можна перебити блендером.
3. Потім до сирної маси додаємо подрібнену зелень: петрушку, Зелена цибуля, кріп.
4. Потім додамо злегка остигнула гречку.
5. Ще додамо одну-дві ложки просіяного борошна, добре перемішати.
6. З гречаної-сирної маси формуємо невеликі котлети. Такі котлети можна обваляти або в борошні, або в сухарях. Але мені більше сподобалися котлети в паніровці з сухарів.
7. Обсмажуємо котлети з усіх боків до золотистої скоринки.
8. Котлети з гречки і сиру готові! Подавати такі котлети можна і в гарячому, і в холодному вигляді.