Рецепт Котлети з гречки фото

Котлети з гречки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Гречка
Дієтичне харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення, Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарячі страви, Котлети

Такі котлети з гречки ви можете приготувати як в пост, так і в звичайні дні, вони допоможуть вам урізноманітнити раціон. Впевнена, ви залишитеся задоволені відмінним смаком і економічністю цієї страви.

Рецепт приготування котлет з гречки вже давно перекочував з пісного меню в мій повсякденний раціон, готую я такі котлетки досить часто. Мені відразу сподобався їх відмінний смак, швидкість приготування і економічність, на мій погляд, таке блюдо може стати справжньою паличкою-виручалочкою для будь-якої господині. Я, звичайно, розумію, що деяким цей простий рецепт котлет з гречки може здатися дуже прісним і несмачним, але я запевняю вас, зовнішність оманлива. Такі котлетки виходять дуже навіть апетитними, а завдяки додаванню картоплі ще й соковитими, ну а якщо подати їх зі свіжими овочами, то ніхто не зможе відязикатися від такого частування.

  • Крупа гречана - 1 Склянка
  • Картопля - 6 штук (невеликі бульби)
  • Вода - 1 Склянка
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
котлети з гречки - фото крок 1
Для початку, нам, звичайно ж, потрібно відварити гречку, тому промиваємо її, заливаємо водою і ставимо на вогонь.
котлети з гречки - фото крок 2
Поки наша крупа готується, ми чистимо картоплю і терм його на дрібній тертці.
котлети з гречки - фото крок 3
Коли гречка звариться, почекаємо, поки вона охолоне, а потім додамо до неї картопля. Ви можете не віджимати картопля від соку, тоді додавати воду вам не доведеться, якщо ж ви її відіжметься, то потрібно влити передбачений в складі стакан води. Отже, з'єднуємо картопля з відвареної гречкою, додаємо сіль і перець за смаком, перемішуємо все.
котлети з гречки - фото крок 4
З отриманої маси формуємо невеликі котлетки, щоб вони краще присмажився.
котлети з гречки - фото крок 5
У сковороду наливаємо рослинне масло і ставимо її на вогонь, викладаємо котлети в розігріте масло і обсмажуємо їх до рум'яної скоринки з обох сторін. Спочатку смажимо на великому вогні, щоб схопилася скоринка, а потім вогонь зменшуємо і продовжуємо смажити котлети під кришкою.
котлети з гречки - фото крок 6
Подаємо котлети з гречки з улюбленим соусом або зі свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти