Котлети з картоплі і гречки
(покроковий рецепт з фото)
Котлети з картоплі і гречки - варіант економного обіду, а також прекрасний спосіб урізноманітнити своє щоденне меню і нагодувати смачною стравою всю сім'ю. Обов'язково спробуйте!
Приготувати котлети з картоплі і гречки дуже просто і досить швидко. Такі котлети чудово підійдуть вегетаріанцям, їм вони вже точно припадуть до смаку. Такі котлетки можна приготувати з самих тільки гречки і картоплі, а можна додати і інші крупи, цибуля, морква, кабачок. Пробуйте, фантазуйте і нехай кожне ваше блюдо буде вдалим!
- Картопля - 500 грам
- Гречка - 180 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Куркума - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Орегано - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Гречку залийте гарячою водою і залиште на 1-2 годину, щоб крупа розм'якла.
Розм'якшену гречку гарненько розімніть вилкою. Якщо хочете домогтися повністю однорідного стану, використовуйте погружной блендер.
До гречці відправте натертий на дрібній тертці картопля.
Додайте сіль і спеції.
Гарненько перемішайте. Тепер додайте 2 ст. Ложки борошна, перемішайте. Повинна вийти однорідна маса без рідини, якщо рідина трохи з'являється, додайте ще борошна.
З отриманої маси сформуйте котлетки і обваляйте їх в залишилася борошні.
У сковороді розігрійте олію і викладіть котлетки. Обсмажте котлетки з двох сторін до золотистого кольору, потім додайте в сковороду трохи води і потім котлетки хвилин 5-7.
Котлети з картоплі і гречки готові. Подавайте гарячими з будь-яким гарніром.
Смачного!